Vyhľadávanie:

Blíži sa Deň narcisov

Blíži sa Deň narcisov

Unikátny projekt, Deň narcisov, ktorý vošiel do povedomia verejnosti v spojení s bojom proti najzákernejšej chorobe ľudstva, odštartovala Liga proti rakovine na Slovensku pred 11 rokmi. Najväčšia verejnoprospešná finančná dobrovoľná zbierka vstúpi čochvíľa do svojho 12. ročníka. V piatok, 11. apríla, aj Košice zaplavia žlté narcisy, kvietky jari a nádeje. Cieľom stoviek dobrovoľníkov a spoluorganizátorov je priniesť problematiku onkologických ochorení, ako aj pravdu o súčasnom postavení chorých na Slovensku, bližšie k ľuďom. Do ulíc. Aby sa z choroby nestal strašiak, ale niečo, čo ľudí spája.

Finančné prostriedky, vyzbierané v Deň narcisov, prerozdeľuje Liga proti rakovine, späť do projektov vo všetkých regiónoch Slovenska. Zameriavajú sa nielen na psychosociálnu starostlivosť, ale i prevenciu, informovanosť, poradenstvo či na klinické a výskumné projekty smerujúce k rozvoju prevencie, diagnostiky, liečby a rehabilitácie. Vlani dali Slováci dokopy rekordnú sumu - 20 678 712 korún. Rovný milión poputoval do košických zdravotníckych zariadení na realizáciu klinického a výskumného projektu na rozvoj nových techník a metód v prevencii, diagnostike a liečbe rakoviny. Celkovo z vyzbieranej sumy zostalo vo východoslovenskom regióne 2 842 000 korún.

Do 12. ročníka Dňa narcisov, ktorého top partnerom je spoločnosť U. S. Steel Košice, sa zatiaľ prihlásilo 403 materských, základných i stredných škôl, 119 iných subjektov, medzi nimi mestské úrady, spolky Slovenského Červeného kríža, združenia a rôzne organizácie a 46 skautských oddielov. O priebehu pripravovanej verejnoprospešnej zbierky v areáli našej firmy i v Košiciach budeme informovať v budúcom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...