Vyhľadávanie:

Zlatý Amos Adriane Kočerhovej

Zlatý Amos Adriane Kočerhovej

Celoslovenská anketa o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku, ktorú podporila košická oceliareň, pozná víťazov

Popularizácia pedagógov, ktorí významnou mierou prispievajú k vytváraniu kvalitného vzťahu so svojimi žiakmi, bola hlavným cieľom v poradí už 2. ročníka celoslovenskej ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku. Zorganizovali ju tak ako vlani Odborový zväz pracovníkov vedy a školstva na Slovensku v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a Gymnáziom na Dneperskej ulici v Košiciach.

"Na titul Zlatý Amos nominovali žiaci a študenti základných a stredných škôl zo všetkých krajov Slovenska dovedna 33 učiteľov," informovala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová. "Spolu s prihláškou zaslali porote, v zmysle kritérií, ich charakteristiku i príbeh. Komisia vybrala do semifinále 16 pedagógov."

Po neverejnom kole, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok, 3. marca, popoludní v SOU dopravnom v Košiciach, porota, ktorej členom bol i generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov USSK Milan Polča, sa do finále prebojovalo osem učiteľov - Mária Bilíková, Zuzana Zavacká a Vlasta Lackovičová zo ZŠ Mládeže v Poprade, Lucia Zdechovanová zo ZŠ Krupiná, Katarína Sedmáková zo SOU stavebného Košice, Marej Marjov z Gymnázia Sečovce, Adriana Kočerhová zo ZŠ Široké a Mariana Ošková zo ZUŠ Kežmarok.

V piatok, 4. marca, na galavečere v Štátnom divadle v Košiciach, na ktorom nechýbali podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič, minister školstva SR Ján Mikolaj a ďalší pozvaní hostia verejného a spoločenského života, sa osem finalistov usilujúcich sa o prestížny titul Zlatý Amos spolu so svojimi žiakmi a študentmi postaralo o vskutku zaujímavý program. Na javisku sa tancovalo, spievalo, prednášali básničky, odohrávali humorné scénky, učitelia odpovedali na všakovaké, nečakané otázky žiakov a študentov. Program spestrilo vystúpenie profesionálnych spevákov, Pavla Hammela a Zuzany Smatanovej. A kto získal prvenstvo?

Minuloročný Zlatý Amos angličtinár Daniel Karpinský z Gymnázia v Spišskej Novej Vsi odovzdal žezlo do rúk učiteľky slovenčiny a prírodopisu zo ZŠ Široké (Prešovský kraj) Adriane Kočerhovej.

Tituly Amos Press i Amos Sympaťák poputovali Helene Kodraziovej zo ZŠ Krosnianska v Košiciach. Dostala tiež cenu za najhumornejšiu poviedku, ktorú o nej žiaci napísali. Špeciálnu cenu Zlatá škola, za najväčší počet nominovaných učiteľov, získala ZŠ J. Hollého v Topoľčanoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...