Vyhľadávanie:

Z víťazstva sa tešili hostia

Z víťazstva sa tešili hostia

V Steel Aréne sa hral už siedmy vzájomný zápas medzi Cassovia Super Stars a Bohemia Steelers

Ešte v roku 2003 vznikla medzi obchodníkmi z U. S. Steel Košice myšlienka, stretávať sa na ľade s odberateľmi a zákazníkmi našich výrobkov z Čiech. Obchodní partneri vytvorili hokejové mužstvá a každoročne hrajú medzi sebou priateľské stretnutia. Košičania hrávajú pod hlavičkou Cassovia Super Stars a mužstvo českých zákazníkov ako Bohemia Steelers. Vo štvrtok, 27. marca, sa obidva celky stretli na ľade v Steel Aréne už v siedmom vzájomnom meraní síl. Naši súperi z tímu Bohemia Steelers zvíťazili 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) a znížili stav vzájomných zápasov na 4:3 v prospech Cassovie Super Stars.

Po slávnostnom buly, keď puk vhodil medzi hokejky kapitánov Miroslava Maďara a Petra Uhríka prezident U. S. Steel Košice George Babcoke, sa zápas začal lepšie vyvíjať pre mužstvo hostí. Tí aj s posilami Ladislavom Barnom a Slavomírom Vorobeľom boli v úvodnej tretine veľmi aktívni v útoku, naši obchodníci sa viac sústreďovali na defenzívu. Po bezgólovej prvej tretine sa v druhej časti stretnutia viac osmelili domáci, čím otvorili obranu a hráči Bohemie to aj patrične využili. V 9. minúte 2. tretiny otvoril skóre hosťujúci Pátek. To ešte viac vyburcovalo hokejistov domácej Cassovie, ktorí o dve minúty na to vyrovnali po strele Kuzára.

V záverečnej tretine najprv hosťujúci Mašín dostal Bohemiu opäť do vedenia, ale o dve minúty neskôr bolo opäť vyrovnané 2:2, keď presne mieril domáci Kováč. V závere sa do streleckej listiny zapísali už len hostia a to v 8. minúte svojím druhým gólom po tretí raz získal vedenie Bohemie Mašín a skóre tohto zaujímavého a prestížneho zápasu uzavrel v 13. minúte Souček. Tak ako to už býva zvykom, spestrením týchto stretnutí sú samostatné nájazdy. Aj teraz boli diváci ich svedkami v sérii po desiatich hráčoch.

Po nej bol stav nerozhodný 2:2 a tak sa súťažilo až do konečného rozhodnutia. Začínali hostia a ich hráč Manda nedal. Po ňom postupne svoje nájazdy nepremenili domáci Bajus, Bolf, Bača, Mondík a z hostí Homola, Mašín, Sidor a Šťastný. Až v piatej sérii za domácich Lang otvoril skóre 1:0, po ňom Kiraľvarga senior nedal, Lúčan vyrovnal na 1:1, Veme nedal a Horák upravil na 1:2. Ďalšie nájazdy nepremenili domáci Palai i hosťujúci Vobořil, po nich Maďar vyrovnal na 2:2 a desiatu sériu neúspešne ukončili Pátek z Bohemie a náš Duff. V jedenástej sérii nedali Puchar ani Rusič a keď v 12. sérii najprv Oravec upravil na 2:3 a Rogers nedal, na samostatné nájazdy vyhrali tiež hráči Bohemia Steelers.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...