Vyhľadávanie:

Bodka za letnými prázdninami

Bodka za letnými prázdninami

Pekný deň v ZOO Košice s rodinami zaradenými do projektu Sme s vami v pravý čas

Posledná nedeľa pred začiatkom školského roka bola pre rodiny našich kolegov, zaradených do projektu Sme s vami v pravý čas, veľmi príjemná.

Pozvali sme ich, aby spolu s nami absolvovali prehliadku ZOO a Dinoparku. Pozvanie prijali rodina Ladislava Lovaša, Pavla Turinského, Radoslava Hleba, Štefana Tokára a Štefana Horvátha.

Veľmi zaujímavý bol samotný začiatok podujatia. Naše rodiny privítala marketingová manažérka ZOO Eva Malešová, od ktorej sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií. Napríklad, že ZOO Košice oslavuje v tomto roku 30. sezónu a patrí k najväčším v strednej Európe. Svoj domov našlo v záhrade 232 druhov zvierat, spolu 1297 jedincov, z piatich kontinentov sveta.

Najmä deťom sa veľmi páčil ďalší bod programu – ukážky výcviku sokolov. Sokoliari zaujali najmä štvorročnú Simonku Turinskú: „Vôbec som sa nebála, ani keď sokol letel skoro nad mojou hlavou.“ Tak Simonka, ako aj všetky ostatné deti, využili možnosť a so sokolmi sa aj odfotili a tí odvážnejší ich aj pohladkali.

Ďalšia zastávka bola z iného súdka. Všetci sa zhŕkli okolo chovného zariadenia pre tulene a s veľkým záujmom si pozreli ich komentované kŕmenie. Dvojica tuleňov Lucas a Eve neváhala kvôli obľúbenej pochúťke – rybám, vyskočiť z bazéna a presunúť sa za potravou aj po „súši“, čo sa páčilo najmä deťom.

„Je tu super,“ povedal Oliver Lovaš, „teším sa, že posledný deň prázdnin sme práve tu, v zoologickej záhrade. Ale teším sa aj do školy.“

Potom nasledovala prehliadka záhrady po hornom okruhu – okolo zubrov, pštrosov a vlkov sme sa plynule dostali až do reštaurácie Gazdovský dom. Pred obedom všetkých privítal a pozdravil viceprezident U. S. Steel Košice Miroslav Kiraľvarga s manželkou Máriou.

Popoludňajší program pokračoval prehliadkou Dinoparku, kde väčšina detí z rodín našich kolegov ešte nebola. Hádam najviac ich zaujal krátky 3D film, ktorého dej ich zaviedol do ponorky plaviacej sa vo vodách prehistorického oceánu.

Pekný deň v ZOO mal ešte jednu zaujímavú „bodku“. ZOO totiž v tento deň očakávala dvestotisíceho návštevníka. A stala sa ním manželka Štefana Horvátha, pani Andrea Horváthová. Získala zaujímavú cenu – hodinovú jazdu otvoreným autom po ZOO so sprievodcom pre celú rodinu. Všetky ostatné rodiny, ktoré s nami prežili posledný deň prázdnin, dostali od ZOO voľnú rodinnú vstupenku.

Keď sme večer zatelefonovali pani Horváthovej, neskrývala dojatie: „Veľmi sa teším, deti budú nadšené. Keď prišli domov, hneď ukazovali fotky starým rodičom a porozprávali im o všetkom, čo videli a zažili. Bol to pre nich krásny zážitok. Som veľmi rada, že naša rodina je zapojená vo vašom projekte. Vďaka tomu sme spoznali a stretli úžasných ľudí. Za všetko vám ďakujeme.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...