Vyhľadávanie:

"Bolo to fajn, mali sme vynikajúcich trénerov."

"Bolo to fajn, mali sme vynikajúcich trénerov."

Letnú hokejovú školu absolvovalo šesťdesiat talentovaných chlapcov

Slávnostným ceremoniálom priamo na ľadovej ploche Zimného štadióna L. Trojáka v Steel Aréne sa skončil minulý týždeň v piatok, 31. júla, päťdňový letný kemp hokejových nádejí Košíc. Šesťdesiat chlapcov z hokejových prípraviek vo veku od sedem do jedenásť rokov, bezmála polovicu z nich tvorili talenty zapojené do programu podpory mladých športovcov U. S. Steel Košice Tvoja šanca hrať, si v prítomnosti generálneho manažéra HC Košice Juraja Bakoša, manažéra mládežníckych družstiev Mojmíra Božíka, trénerov, rodinných príslušníkov, priateľov, známych a ďalších pozvaných hostí prevzalo z rúk prezidenta HC Košice a viceprezidenta USSK pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslava Kiraľvargu certifikát o absolvovaní Letnej hokejovej školy.

Podujatie, ktoré košická oceliareň podporila už po tretí raz, si deti veľmi pochvaľovali. "Na kempe som sa zúčastnil po prvý raz," prezradil nám desaťročný Ľuboš Diheneščík, ktorý sa hokeju venuje už štvrtý rok. "A veľmi sa mi to páčilo. Najmä to, že sme trénovali v Steel Aréne. Je tu veľmi dobrý ľad, dobre sa nám korčuľovalo. A mali sme vynikajúcich trénerov - Poláka, Brunclíka a Rudyho. Neboli sme len na ľade. Hrali sme aj futbal, floorball a iné hry. Bolo to fajn," nezabudol dodať Ľuboš, pre ktorého je hokejovým vzorom útočník HC Košice Rudolf Huna. "Lebo je rýchly a dobre korčuľuje..."

Jeho rovesník Erik Gabriel zasa tvrdí, že účasť na kempe mu dala tentoraz viac, než obyčajný tréning. "Prijal by som, keby trval dlhšie, aj dva týždne..."

Rovnako desaťročný Samuel Neupauer, ktorý v letnej hokejovej škole nie je žiadnym nováčikom, absolvoval ju už po tretí raz, vie s istotou, komu by sa raz chcel vyrovnať. "Martinovi Brodeurovi z New Yersey Devils! Pretože ako brankár je skutočne dobrý a je to skromný človek. Prečo som brankárom? Je to dobrá pozícia. A navyše, všetci ma ochraňujú, keď naši útočia na bránu súpera, môžem si trochu oddýchnuť a sústrediť sa. A mám perfektný pocit, keď sa mi podarí odvrátiť takzvanú nechytateľnú strelu," rozhovoril sa. "A viete, čo je ešte fajn? Ja si môžem na rozdiel od hráčov pomaľovať a nastriekať prilbu ako chcem. Hokej ma nikdy neprestane baviť, chcem ho hrať až do šesťdesiatky!" stihol nám povedať, než sa pridal k ostatným chlapcom, ktorí netrpezlivo očakávali vyvrcholenie podujatia - stretnutie s extraligovými hokejistami HC Košice i autogramiádu. Rudolf Huna, Peter Bartoš, Juraj Faith i Stanislav Gron mali čo robiť, aby nápor záujemcov o ich kartičky s vlastnoručným podpisom a osobným venovaním, ale aj autogramy na hokejky, tričká a ruky, zvládli.

"Je to už niekoľko rokov, čo podporujeme takéto podujatia a máme z toho veľkú radosť. To, čo Steel Aréna chce a čo chcú všetci - je dobrý hokej," povedal okrem iného pred zástupcami médií Miroslav Kiraľvarga. "Ako prezident HC Košice som presvedčený, že tu vyrastú budúci hokejoví velikáni nielen Košíc, ale verím, že aj Slovenska a sveta. Takže všetkým držím palce."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...