Vyhľadávanie:

Tešili sa z hokejok i tričiek

Tešili sa z hokejok i tričiek

Dar košických oceliarov urobil deťom v Podolínci veľkú radosť

Na prácu s drevom, ktoré sa pod šikovnými rukami mení na všakovaké predmety, či už úžitkové alebo umelecké pre potešenie ducha, majú, zdá sa, deti, najmä chlapci z Detského domova v Podolínci, talent. Domácnosti mnohých hutníkov hádam doteraz zdobia krásni drevení anjelici, ktorých dostali na znak vďaky za to, že prostredníctvom projektu Stromčeky prianí pomáhali plniť vianočné túžby chlapcov a dievčat v detských domovoch. Alebo rôzne ozdôbky, ktoré ich vlani upútali vo vianočnom stánku košickej oceliarne na Hlavnej ulici v Košiciach, v ktorom sme dali príležitosť neziskovým organizáciám prezentovať verejnosti svoje poslanie. Chovancov domova, ako tvrdí jeho riaditeľ Štefan Straka i jeho zástupkyňa Daniela Štefková, pri ich výrobe tešilo vedomie, že sa dostanú k ľuďom s otvoreným srdcom. Na hutníkov z Košíc tu jednoducho nedajú dopustiť. Aj preto sa avizovanej návštevy manželky prezidenta U. S. Steel Košice Kathleen Babcokovej, jej vnuka Andrewa a manželky generálneho manažéra U. S. Steel Serbia Nadeždy Perkinsovej, nevedeli dočkať.

Minulý týždeň v stredu, 5. augusta, ich privítali plní očakávania. Hostia neprišli s prázdnymi rukami. Vedeli, čím urobia všetkým deťom, ale predovšetkým malým i veľkým chlapcom, najväčšiu radosť. V útrobách auta sa skrývali nielen tričká, sladkosti a plagáty víťazného hokejového tímu uplynulej sezóny HC Košice, ale aj vysnívané športové náčinie - dvadsať hokejok. Veľmi sa ich snažila získať partia mladých chalanov, ktorým je hokej blízky. O tom, že to s hokejkou a pukom na ľade vedia, svedčia aj veľmi dobré umiestnenia na rôznych medziškolských turnajoch. "Palice", keďže trénujú skoro každý deň, sa opotrebujú rýchlo. Chlapci si na nové vždy odkladajú z vreckového.

"V zime trénujeme na našom provizórnom ihrisku, kde si svojpomocne vyrobíme ľadovú plochu, v lete hrávame zasa hokejbal," dal nám vedieť riaditeľ Štefan Straka krátko pred tým, než v telocvični, po krátkom zvítaní a kultúrnom programe, prepukla naozajstná radosť. Ľubo a Adam boli z hokejok, ktoré dostali, nadšení. Obdivujú výkony košických extraligových hráčov. "Páči sa nám Faith, aj Huna, ale i ďalší," prezradili krátko. Všetci sa už tešia na nastávajúcu sezónu a Steel arénu. Z času na čas dostávajú deti z Podolínca, rovnako ako z iných detských domovov, príležitosť byť súčasťou burácajúceho obecenstva. Rovnako tomu bude aj v tomto roku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...