Vyhľadávanie:

Brahmsov večer

Brahmsov večer

Zajtra sa končí 53. ročník KHJ

V Dome umenia sa zajtra, 29. mája, rozlúčime s 53. Košickou hudobnou jarou. Medzinárodný hudobný festival organizovaný Štátnou filharmóniou Košice pod záštitou ministra kultúry SR a generálneho partnerstva U. S. Steel Košice, priniesol milovníkom vážnej hudby počas uplynulého mesiaca množstvo zážitkov. Na programe boli vrcholné diela klasickej hudby v interpretácii umelcov európskej úrovne, koncerty starej hudby v chrámových priestoroch, literárno-hudobný večer s Emíliou Vášáryovou, multimediálny projekt, ale i výstava obrazov akademického maliara Andreja Goliáša alebo koncerty mimo Košíc v Rožňave a Veľkých Kapušanoch.

Dva koncerty festivalu boli venované storočnici slovenského hudobného skladateľa Eugena Suchoňa. Podujatie vyvrcholí zajtra záverečným koncertom, na ktorom zaznie Nemecké requiem Johannesa Brahmsa v interpretácii Maďarského filharmonického zboru, sólistov Adriany Kohútkovej (soprán, SR), Jiřího Sulženka (bas, ČR) a orchestra Štátnej filharmónie Košice pod taktovkou jeho šéfdirigenta Jerzyho Swobodu. Koncert v Dome umenia sa začína o 19. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...