Vyhľadávanie:

Projekt Naše Košice sa vydaril

Projekt Naše Košice sa vydaril

Do projektu Naše Košice sa zapojilo vyše päťsto dobrovoľníkov

Päťsto šesťdesiat štyri ľudí sa v piatok, 16. mája a v sobotu, 17. mája, zúčastnilo na dobrovoľníckom podujatí Naše Košice, ktoré sa v našom meste v takomto rozsahu uskutočnilo po prvýkrát. Nadväzujúc na skúsenosti s dňami dobrovoľníkov v košickej oceliarni i podujatia Naša Bratislava ho pripravili spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia Pontis. So zámerom ponúknuť zamestnancom košických firiem možnosť prejaviť svoju spolupatričnosť a pre dobrú vec a verejný prospech darovať svoj čas i prácu.

Na pomoc dobrovoľníkov čakali v sedemnástich neziskových organizáciách, z ktorých ani ich zamestnanci neostali bokom a aktívne sa zapojili do prípravy i realizácie dovedna štyridsiatich aktivít.

Hutníci a ich rodinní príslušníci, zamestnanci dcérskych spoločností USSK, firiem pôsobiacich v našom meste, štipendisti, ktorých fabrika podporuje, ľudia z partnerských inštitúcií, vrátane seniorov z OZ Jeseň života, športovci, hendikepovaní ľudia. Tých všetkých spojila myšlienka nezištnej pomoci iným. V sobotu popoludní sa dobrovoľníci zišli na spoločnom stretnutí v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici. Mnohí plní dojmov a určite všetci s pocitom dobre vykonanej práce. Na všetkých tu čakal dobrý guláš, zaslúžený oddych spríjemnilo vystúpenie Mariána Čekovského, Tomáša Kraka a Martina Krausza. "Dnešný deň vyšiel úžasne," prihovoril sa im prezident USSK George F. Babcoke po boku s manželkou Kathleen.

"Počasie bolo vynikajúce, odviedli sme kus dobrej roboty vo viacerých lokalitách," konštatoval a poďakoval sa všetkým, ktorí prispeli ku koordinácii i realizácii jednotlivých aktivít. "Je mimoriadne zaujímavé a dôležité vidieť, koľko ľudí prišlo podať pomocnú ruku. Rovnako ako aj ich rodinných príslušníkov. Vám všetkým patrí poriadny potlesk. Je to aj výsledok úžasného partnerstva medzi súkromným sektorom a mestom. Na týchto základoch budeme budovať našu spoločnú budúcnosť. Tieto dva dobrovoľnícke dni by sa nemohli uskutočniť bez ľudí ako ste vy. Bez dobrovoľníkov. Napriek tomu, že sme nimi všetci, radi by sme sa pri tejto príležitosti poďakovali jednému z nás," povedal prezident a pozval k mikrofónu Romana Jesenského, ktorému odovzdal cenu Dobrovoľník U. S. Steel Košice 2008. R. Jesenský bol účastníkom všetkých dobrovoľníckych podujatí, ktoré doteraz spoločnosť U. S. Steel Košice organizovala. Je dlhoročným darcom krvi, pomáhal pri prvej akcii v ZOO, v charitatívnom stánku počas Košických Vianoc na Hlavnej ulici, počas Dňa narcisov i v Dome pokojnej staroby. Hutníkom je už dvadsiaty šiesty rok. Začínal v Teplej valcovni, dnes je strojníkom čistiarne odpadových vôd v Sokoľanoch, zamestnancom DZ Energetika.

Účastníkov projektu Naše Košice pozdravil i primátor mesta František Knapík. "Chcem vyjadriť úprimnú radosť nad tým, že dobrovoľnícky projekt Naše Košice pod gesciou U. S. Steel Košice a v spolupráci s Nadáciou Pontis mal taký úspešný štart. Bol to správny krok. Samospráva mesta podporuje aktivity, ktoré veľmi užitočným spôsobom podnecujú a rozvíjajú vlastný občiansky potenciál, vzťah Košičanov k svojmu mestu, prostrediu, v ktorom žijú, organizáciám, ktoré v meste pôsobia. Verím, že tento projekt má pred sebou užitočnú perspektívu a že sa v budúcnosti dostaneme aj do iných oblastí, kde je dobrovoľnícka pomoc potrebná."

Spoluorganizátorom podujatia Naše Košice bola bratislavská Nadácia Pontis, ktorá je okrem iného i administrátorom Business Leaders Forum - neformálneho združenia spoločensky zodpovedných firiem. Jeho programový riaditeľ Pavol Hric netajil, že z košického podujatia si odnáša veľa dojmov, zážitkov a inšpirácií.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...