Vyhľadávanie:

Brány škôl otvorené

Brány škôl otvorené

V pondelok 4. septembra sa pre viac ako 40 tisíc žiakov v 99 stredných školách a školských zariadeniach v pôsobnosti Košického samosprávneho kraja začal nový školský rok 2006/2007. Svoje brány po prázdninách otvorilo 21 gymnázií, 15 stredných priemyselných škôl, 7 obchodných akadémií, 7 spojených škôl, 7 združených stredných škôl, 4 stredné zdravotnícke školy, 4 poľnohospodárske školy, 3 umelecké školy a 20 stredných odborných učilíšť.

Ako nás informoval riaditeľ SOU hutníckeho v Košiciach - Šaci Jozef Šablatúra, do školských lavíc učilišťa zasadlo 790 žiakov, čo je o osemdesiat viac než vlani. V deviatich triedach sa bude do tajomstiev hutníckeho remesla zaúčať aj 243 prvákov v odboroch hutník-operátor, mechanik počítačových sietí, programátor pre obrábacie a zváracie stroje, mechanik-opravár pre stroje a zariadenia a elektromechanik. V šiestich triedach sa budú prváci na základe dohody pripravovať na budúcu profesiu pre potreby U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...