Vyhľadávanie:

Buď aktívny a uži si bicyklovanie

Buď aktívny a uži si bicyklovanie

Koniec leta sa na sídlisku KVP niesol v znamení adrenalínu a potláčania gravitácie. V cyklistickom areáli Dirtpark Drábova sa stretla slovenská špička freestyle cyklistiky, ktorá súťažila o body v seriály Slovenského pohára freestyle BMX/MTB. Svoje sily si zmeralo 30 jazdcov v 3 kategóriách.Skvelá divácka kulisa motivovala súťažiacich k dych vyrážajúcim akrobatickým kúskom,“ hovorí Martin Boršč z občianskeho združenia Enjoy the ride, ktoré toto podujatie spoluorganizovalo.

Práve OZ Enjoy the ride bolo aj jedným z tých neziskových organizácií, ktoré uspeli v tohtoročnom programe Spoločne pre región, prostredníctvom ktorého U. S. Steel Košice od roku 2007 podporuje životaschopné komunitné projekty. Za anglickým názvom občianskeho združenia stojí skupina freestylových  cyklistov, ktorá na mieste bývalej stavebnej skládky na sídlisku KVP postupne buduje cyklistický areál Dirtpark Drábova. Svojmomocne, s desiatkami hodín dobrovoľníckej práce. Zámerom podporeného projektu bolo obohatiť dráhu o nový akrobatický prvok (funbox), na ktorom by mladí cyklisti mohli trénovať a súťažiť. „Funbox je súčasťou novej časti pumtrakovej dráhy, na ktorej si deti i dospelí začiatočníci môžu zdokonaľovať techniku jazdenia, učiť sa pracovať s ťažiskom a využívať energiu kopírovaním prekážok na trati. V súlade s požiadavkami na bezpečnosť sme naň potrebovali povolenie útvaru hlavného architekta mesta aj stavebného úradu,“ vysvetľuje Martin Boršč. Pridáva sa aj František Kalok, výkonný manažér pre údržbu Ferroenergy: „Prínos funboxu spočíva v učení, zdokonalení sa a zlepšovaní techniky prevedenia freestyle trikov či už na BMX, Dirt biku alebo freestyle kolobežke.“ F. Kalok sa do činnosti občianskeho združenia zapája už niekoľko rokov. A prečo? „V OZ Enjoy the Ride sa angažujem od jeho vzniku v roku 2009 kvôli rozvoju cyklistiky a samotného športu na východe Slovenska.“

Program Spoločne pre región podporuje práve také projekty, do ktorých prípravy a realizácie sú aktívne zapojení zamestnanci U. S. Steel Košice. Finančnou podporou im tak firma dáva príležitosť urobiť niečo zmysluplné pre svoj región, pre miesto, kde žijú a kde vyrastajú ich deti. Ide najmä o také komunitné projekty, kde sa dokážu spojiť neziskové organizácie, samospráva a lokálne firmy pre spoločný cieľ. Informácie o výzve pre nadchádzajúci 14. ročník grantového programu Spoločne pre región, administrátorom ktorého je Karpatská nadácia, čítajte na firemnej stránke https://www.usske.sk/sk/komunita/spolocne-pre-region.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...