Vyhľadávanie:

Bude sa volať Steel aréna

Bude sa volať Steel aréna

Deň košického hokeja predstavil nové logo i názov Košickej arény

Arena

Písalo sa ešte 19. storočie, keď univerzitný študent v Montreale orezal gumenú loptičku a vyrobil tak prvý puk. Preto i výstava k 75. výročiu organizovaného hokeja na Slovensku dostala meno Keď loptičku vystriedal puk. V minulom týždni sa v tejto expozícii konal Deň košického hokeja. Na podujatí predstavili logo a nový názov košickej arény - Steel aréna - Košický štadión L. Trojáka.

Zachované tak zostáva v názve haly meno prvého Slováka v reprezentačnom mužstve Československa. V roku 1947 sa pričinil o prvý titul majstrov sveta, žiaľ, o rok neskôr, jeho kariéru predčasne ukončilo letecké nešťastie nad kanálom La Manche. Meno Steel aréna odráža popri materiáli, z ktorého je štadión postavený, aj úlohu spoločnosti U. S. Steel. Tá je nielen významným darcom financií, ale pre občianske združenie Košická aréna poskytuje ako dar aj inžinierske práce a právne služby pri dostavbe haly.

Deň košického hokeja otvoril primátor mesta Zdenko Trebuľa spolu s prezidentom U. S. Steel Cristopherom Navettom a najvyššími predstaviteľmi HC Košice. Prezident HC Košice vyjadril nádej, že v novej aréne bude už tím pripravený tak, aby Košice nehrali o štvrté miesto. Veľa času na to nie je, pretože hala by mala fungovať už v play off v nasledujúcej sezóne. Viceprezident HC Košice i občianskeho združenia Košická aréna Anton Jura potvrdil, že v Steel aréne sa bude hrať hokej už o 10 mesiacov. V tom čase však ešte nebude postavená tréningová hala. Úlohou občianskeho združenia je popri 360 miliónoch, ktoré má dostavba k dispozícii, získať ešte aspoň ďalších 110.

Na stredajšom podujatí prevzali Jaromír Dragan a Igor Liba ocenenia Slovenského olympijského výboru - bronzové a strieborné olympijské kruhy. Deň košického hokeja sprevádzala aj autogramiáda legiend slovenského hokeja Bedřicha Brunclíka a Igora Libu i súčasných košických hokejistov Arneho Krotáka a Jaroslava Kmiťa.

Kto v tento deň neprišiel do technického múzea, má ešte šancu zavítať na výstavu o histórii slovenského hokeja do tretieho mája. Nájdete tu nielen množstvo fotografií a historických dokumentov, ale aj hokejovú výstroj spred sedemdesiatich rokov, ukážky dresov košického hokeja, víťazné ocenenia a nesporne medzi najpôsobivejšie exponáty patrí jedna z prvých masiek famózneho brankára Vladimíra Dzurillu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...