Vyhľadávanie:

Budúci hasiči na praxi vo fabrike

Budúci hasiči na praxi vo fabrike

U. S. Steel Košice a Stredná odborná škola technická Košice budú užšie spolupracovať

Dohodu o spolupráci pri príprave a vzdelávaní žiakov v študijnom odbore mechanik hasiacej techniky uzatvorila minulý týždeň v utorok, 27. októbra, spoločnosť U. S. Steel Košice so Strednou odbornou školou technickou na Kukučínovej ulici v Košiciach.

"Dnešok je pre nás veľmi významným dňom," povedal krátko po podpise dohody riaditeľ školy Ján Pituch. "Tešíme sa vzájomnej spolupráci s tak dôležitým partnerom, akým je spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá je známa svojou vysokou náročnosťou na kvalitu a odbornosť i praktické skúsenosti prijímaných absolventov. Na druhej strane im ponúka perspektívu. Chcem sa poďakovať vedeniu firmy, útvaru Ľudské zdroje i personálnym manažérom za vytvorenie vskutku vynikajúcich podmienok pre našich žiakov počas nasledujúcich praxí." Zdôraznil tiež, že dnes ide o študentov - budúcich hasičov, ktorí, ak sa budú snažiť, posilnia rady zamestnancov firmy. V budúcnosti by však škola chcela ponúknuť firme aj spoluprácu pri príprave bielych murárov.

Desať študentov tretieho ročníka odboru mechanik hasiacej techniky bude každú stredu a štvrtok naberať praktické skúsenosti i teoretické vedomosti pod vedením veliteľov zásahov priamo v priestoroch Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice. Záujem o absolventov tohto štvorročného študijného odboru končiaceho maturitou je na trhu práce vysoký. Uplatnenie nachádzajú v útvaroch okresných riaditeľstiev hasičského a záchranného zboru po celom východnom Slovensku, s ktorými škola spolupracuje aj pri koncipovaní učebných osnov.

Strednú odbornú školu technickú v Košiciach navštevuje bezmála šesťsto žiakov, ktorí sa na svoje budúce profesie pripravujú v jedenástich študijných a deviatich učebných odboroch. Sú medzi nimi budúci murári, maliari, tesári, klampiari, pokrývači, vodoinštalatéri, stolári, stavební diagnostici a iní odborníci. V škole je zriadené Centrum odborného vzdelávania pre stavebníctvo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...