Vyhľadávanie:

Budúci hutníci na summit do Japonska

Budúci hutníci na summit do Japonska

"Študenti, zvlášť stredných odborných učilíšť, často do Japonska nechodia. Dvaja z našich pôjdu. Chceme sa preto s týmto úspechom s vami i verejnosťou podeliť," povedal na úvod tlačovej besedy, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň vo štvrtok, 24. februára, riaditeľ SOU hutníckeho v Košiciach - Šaci Jozef Šablatúra.

V japonskom meste Hyogo sa tento mesiac, od 24. do 28. marca, uskutoční pod záštitou neziskovej organizácie International Education and Resource Network celosvetový summit mládeže na tému Prírodné katastrofy v Japonsku. Jedinými zástupcami Európy na ňom budú mladí ľudia zo Slovenska a Ruska. Projekt riešiaci problematiku vzniku zemetrasení, obsahujúci aj vlastné názory na spôsob predchádzania nešťastných udalostí, na ktorom pracovali spolu s pedagogičkou Dariou Dudovou žiaci SOU hutníckeho, posúdili organizátori podujatia ako veľmi dobrý.

Na summit, na ktorom sa očakáva účasť 200 mladých ľudí z celého sveta, teda pocestujú aj Marek Nagy a Peter Gesper. Ich úlohou bude prezentovať projekt v anglickom jazyku a to, aj keď ide o vážnu problematiku, odľahčeným spôsobom, ktorý by upútal japonské deti. Tie sa učia o prírodných katastrofách v školách, záujem o tento predmet však nie je taký, ako by sa vyžadovalo. Možno prezentácia budúcich hutníkov pomôže pri hľadaní nových foriem výuky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...