Vyhľadávanie:

Čaká ich práca na projektoch i tréningy rozvoja

Čaká ich práca na projektoch i tréningy rozvoja

Na letnú platenú stáž nastúpilo do U. S. Steel Košice štyridsaťpäť študentov

Pre štyridsať päť mladých ľudí, študentov tretích a štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít, sa minulý týždeň vo štvrtok, 1. júla, začala dvojmesačná letná platená stáž v U. S. Steel Košice. Absolvujú ju všetci tí, ktorí úspešne obstáli v marcovom teste z angličtiny a neskôr pri pohovoroch s top manažérmi spoločnosti.

"V porovnaní s minulým rokom bol záujem zo strany študentov o letnú platenú stáž v našej spoločnosti takmer dvojnásobný," informuje riaditeľ pre personálny servis a vzdelávanie Milan Polča. "Najväčší prejavili poslucháči Technickej univerzity v Košiciach. Z tých, ktorí dostali príležitosť, tvoria najpočetnejšiu skupinu. Sú z rôznych fakúlt a je ich dovedna 32. Od 1. júla do 31. augusta budú pracovať vo výrobe, ale i na úsekoch vedenia spoločnosti."

Tri dni v týždni pobudnú stážisti priamo na pracoviskách, zapoja sa do riešenia konkrétnych úloh, budú pracovať na projektoch a analýzach. Každý z nich má svojho mentora, ktorý im bude pomáhať pri lepšej adaptácii.

"Štvrtky a piatky sú vyhradené na osobný rozvoj," pokračuje Milan Polča. "Pre študentov sme pripravili tréningy v oblasti tímovej práce, ale napríklad zamerané aj na to, ako sa pripraviť na prijímací pohovor do zamestnania, či ako napísať životopis. Prostredníctvom výrobnej simulácie si budú môcť vyskúšať ako viesť firmu, oboznámia sa s jednotlivými aspektmi riadenia podniku. Pod vedením manažérov spoločnosti absolvujú tiež workshopy, v rámci ktorých budú riešiť prípadové štúdie z reálnej podnikateľskej praxe. Súčasťou programu bude aj tréning Úvod do výroby ocele, v rámci ktorého získajú, aj formou exkurzií, prehľad o hutníckom výrobnom cykle, a to od prvovýroby až po finishing."

Letná platená stáž, ako dodal Milan Polča, je výhodná pre obe strany. Študenti popri teoretických vedomostiach, ktoré získali v škole, nadobudnú aj praktické skúsenosti z reálneho fungovania firmy. Spoločnosť U. S. Steel Košice zasa môže lepšie spoznať potencionálnych uchádzačov o zamestnanie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...