Vyhľadávanie:

Celoročná súťaž vytrvalcov 2012

Celoročná súťaž vytrvalcov 2012

Košický maratón sa stal na celom Slovensku inšpiráciou pre stovky a tisíce organizátorov, ktorí vo svojich regiónoch založili a organizujú bežecké podujatia. Mnohé z nich už majú svoju bohatú históriu, ďalšie postupne vznikajú, aby poskytli elitným i rekreačným bežcom možnosť konfrontovať svoje sily a schopnosti so súpermi na rôznych pretekoch. V rámci východoslovenského regiónu je množstvo takýchto podujatí, ktoré vďaka Maratónskemu klubu v Košiciach boli vyprofilované do seriálu pretekov s názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV). Do tejto súťaže je každoročne zaradených šestnásť pretekov.

V celkovom poradí budú hodnotení len tí bežci, ktorí absolvujú minimálne šesť pretekov. Keď sa niekto zúčastní väčšieho počtu pretekov, do konečného poradia sa mu započíta hodnotenie maximálne zo šiestich bežeckých podujatí, na ktorých dosiahol pretekár najviac bodov. Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách mužov a v dvoch kategóriách žien. O poradí v jednotlivých kategóriách rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy, ale tento súčet sa môže zvýšiť o päť bodov za každé absolvované preteky zaradené v tomto roku do tejto dlhodobej súťaže.

V rámci VVCV sa od marca uskutočnili už tri bežecké preteky. Tohtoročnú premiéru mal beh Olšavskou dolinou v Blažiciach, ktorý sa konal v nedeľu 4. marca. Nasledoval XVII. ročník cestného behu v Sačurove, ktorý sa uskutočnil v nedeľu 25. marca na 15-kilometrovej trati pod názvom Sačurovská pätnástka. Do tretice, v nedeľu 1. apríla, zorganizovali bežeckí nadšenci na polmaratónskej trati v Kysaku jubilejný 30. ročník behu Hornádskou dolinou. Ďalšie z nominovaných tohtoročných pretekov sa budú konať v týchto termínoch: 14. apríla Furčiansky maratón, Memoriál Štefana Semana v Košiciach na Furči, 22. apríla Budimírsky polmaratón v obci Budimír pri Košiciach, 1. mája Podvihorlatský maratón v Michalovciach, 13. mája Kajňanská desiatka v Slovenskej Kajni, 10. júna Šebešská sedemnástka vo Vyšnej Šebastovej, 23. júna Polmaratón Košice - Seňa, 8, júla Malý Štrbský maratón v Štrbe, 15. júla Bančanská desiatka v obci Banské, 29. júla Laborecká pätnástka v Strážskom, 19. augusta Stropkovská dvadsiatka v Stropkove, 8. septembra Beh kapušianskou pláňavou na 15 km vo Veľkých Kapušanoch 23. septembra Sečovská desiatka v Sečovciach a 7. októbra MMM v Košiciach.

V prípade, že sa niektoré z týchto pretekov neuskutočnia, náhradnými pretekmi budú 1. septembra Malý Pieninský maratón v behu na 18 km v Červenom Kláštore a 15. septembra Gemerský polmaratón v Rožňave.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...