Vyhľadávanie:

O energetickej náročnosti v oceliarskom priemysle

O energetickej náročnosti v oceliarskom priemysle

Zástupcovia časti firiem združených vo Svetovej oceliarskej asociácii rokovali v Košiciach

Zástupcovia štrnástich firiem patriacich k členom Svetovej oceliarskej asociácie (World Steel Association - WSA), medzi inými Arcelor Mittal, Tata Steel, Posco, Metinvest Holding, SSAB, Gerdau, U. S. Steel Košice nevynímajúc, sa zišli minulý týždeň, 19. až 22. marca, v metropole východného Slovenska. Cieľom stretnutia, ktoré prišiel pozdraviť aj prezident USSK David J. Rintoul a ďalší topmanažéri spoločnosti, bolo tiež zhodnotiť priebeh prác na projekte WSA - Energetická náročnosť v oceliarskom priemysle. Úzko na ňom participuje aj zástupca košickej oceliarne v asociácii Ladislav Horváth, manažér pre technológie a environment, ktorý do sídla WSA v čínskom Pekingu odcestoval pred rokom.

Hľadanie referenčnej hodnoty spotreby energií pri výrobe oceliarskych produktov, identifikácia zariadení, technológií a najlepších praktík je náročný proces, ktorý si vyžaduje dôkladnú analýzu. "Stretávame sa pravidelne každé tri mesiace, vždy na inej pôde. Míting na Slovensku, v Košiciach, je tretím v poradí. Cieľom projektu, ktorým sa intenzívne zaoberáme, je nájsť možnosti zníženia energetickej náročnosti výroby ocele, a to od produktov koksovne cez aglomeráciu až po teplú valcovňu. Projekt sme začali realizovať minulý rok v máji a ukončiť ho plánujeme v rovnakom mesiaci roka 2013," uviedol počas prestávky rokovania L. Horváth. Posledný deň pobytu na Slovensku navštívili účastníci pracovného stretnutia spoločnosť U. S. Steel Košice a prezreli si výrobné prevádzky divíznych závodov Oceliareň a Energetika a novú pozinkovňu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...