Vyhľadávanie:

Cenný skalp Slovana

Cenný skalp Slovana

Hokejisti HC Košice natiahli víťaznú šnúru už na osem zápasov v extralige

Keď v najvyššej hokejovej súťaži zavíta do Košíc odveký rival, bratislavský Slovan, v metropole východu je vždy hokejový sviatok. Tak to bolo aj v uplynulú nedeľu, keď sa v 39. kole základnej časti stretli Košičania s belasými po piaty raz v tejto sezóne. Z ich doterajších vzájomných súbojov sú na tom lepšie Slovanisti, ktorí zo štyroch stretnutí trikrát zvíťazili. Doma 3:0, 5:3 a 2:1, raz sa z víťazstva tešili naši majstri po víťazstve 5:1 ešte v 3. kole na ľade v Steel aréne.

Ako to už býva, na ich duel sa aj tentokrát prišiel pozrieť rekordný počet divákov. Vo vypredanom hľadisku Steel arény sa tiesnilo 8 347 divákov. Fanúšikovia nášho tímu boli spokojní, pretože zverenci trénerov Miroslava Ihnačáka a Pavla Zůbeka po dramatickom boji zdolali súpera tesne 4:3 a a natiahli víťaznú sériu na osem zápasov. Po 39. kole sú naši majstri v extraligovej tabuľke na vedúcej pozícii s náskokom troch bodov práve pred Slovanom.

"Počas celého stretnutia sme boli lepším mužstvom a to i napriek tomu, že sme dva razy prehrávali o gól. Ale musím pochváliť chlapcov a poďakovať im, že sa nepoddali, ukázali charakter i ako sa bojuje až do poslednej minúty. Strelili nádherné góly, otočili nepriaznivý stav a zaslúžene vyhrali," povedal po zápase tréner M. Ihnačák.

Spokojný bol aj autor dvoch gólov nášho tímu Vladimír Dravecký, ktorému sa v koncovke darí. V ostatných šiestich zápasoch strelil deväť gólov a na svojom konte ich má už devätnásť. Súboj so Slovanom zhodnotil slovami: "Teší ma, že mi tam tie góly padli. Ale musím povedať, že najmä zásluhou mojich spoluhráčov. Zápas bol veľmi dobrý, hralo sa rýchlo, s nasadením, prirovnal by som ho k zápasom v play-off. O to viac nás teší skalp belasých, že sme ho dosiahli pred našim skvelým publikom. Znovu sa ukázalo, že hokej sa hrá šesťdesiat minút. Záver bol skutočne dramatický. Keď som tri minúty pred koncom strelil gól a viedli sme 3:2, myslel som si, že je to už víťazný. Ale ako sa ukázalo, padli ešte ďalšie dva góly, jeden do našej bránky a až za stavu 3:3 strelil v predposlednej minúte Rišo Jenčík ten víťazný."

Extraliga pokračuje v tomto týždni ďalšími stretnutiami. V piatok 20. januára hráme v Žiline, ale v nedeľu 22. januára sa fanúšikovia nášho mužstva môžu opäť tešiť na derby. Tento raz to bude východniarske, pretože do Steel arény zavíta stále sa zlepšujúci piaty tím extraligovej tabuľky Poprad. A potom hráme doma až v posledný deň v januári. V utorok 31. 1. sa naši hokejisti stretnú so Skalicou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...