Vyhľadávanie:

Ceny získavajú traja naši kolegovia, no vyhrávajú všetci

Ceny získavajú traja naši kolegovia, no vyhrávajú všetci

Kto si odnesie odmenu zo súťaže, ktorú vyhlásila Oceľ východu?

Vyše sedemdesiat ochranných rúšok najrôznejších vzorov i farieb pre deti, tínedžerov i dospelákov, ktoré si v domácich podmienkach vlastnoručne zhotovili naši kolegovia, neraz aj za pomoci svojich  blízkych, sa uchádzalo o jednu z cien v našej súťaži. Oceľ východu ju vyhlásila začiatkom apríla, nuž,  a treba hneď na začiatku povedať, že rozhodnúť o víťazoch  bolo veľmi, veľmi ťažké, ba takmer nemožné. Iste budú s nami mnohí súhlasiť ak povieme, že už tým, že sú všetci súťažiaci, a nielen oni, zodpovední v tejto ťažkej koronavírusovej situácii voči svojmu zdraviu a tiež že sa chránia doma i na pracovisku navzájom, vyhrávajú vlastne všetci.

Do našej súťaže sa rozhodla zapojiť aj  Milota Sabolová, skladníčka z materiálového riadenia, ktorá nám poslala fotografie štyroch tematických rúšok zo svojej dielne.  Zaslúžený obdiv zožali rúška pre dámy, pestrofarebné pre všetkých, pracovné k montérkam i s veselým motívom. „Počas tohto obdobia som ušila viac ako sto rúšok, už ich ani nerátam,“ napísala nám.  „Rúška som venovala rodine, známym a kolegom.“ Vysvetlila tiež, že do rúšok, ktoré šije, je možné vložiť aj inú filtračnú vložku, či už vatu, netkanú textíliu alebo aj papierovú vreckovku, čím sa vytvorí tretia ochranná vrstva. „Predajne ponúkajú bavlnené látky v mnohých zaujímavých farbách a motívoch, tak sa snažím trafiť každému do vkusu. Udalosti posledných dní ukázali, že nosenie rúšok má svoj zmysel, preto by som chcela apelovať na všetkých, aby chránili seba aj svoje okolie. Verím, že spoločnými silami to zvládneme.“

Inšpekčný elektrikár Jaroslav Gulaši z údržby narážacích pecí a TŠP v DZ Teplá valcovňa sa do výroby rúšok pustil tiež.  „Ako sa to začalo? Hneď, ako prišiel Covid-19, sadol som si po dlhom čase za šijací stroj a začal som. Najprv jednoduchý strih, potom som špekuloval a urobil si šablónu na nový a nakoniec pomohol aj internet, odkiaľ som si tiež stiahol nejaké modely. Samozrejme, ušil som väčšie aj menšie rúška... Tak, aby boli vhodné aj pre nežné stvorenia a tiež pre chlapov...“

Nedalo sa neobdivovať dielka, ktoré nám predstavila Erika Tobiášová z Expedície. A bolo ich veru dosť, napočítali sme ich vyše 20. „Je to len zlomok zo všetkých, ktoré som ušila.Rúška som samozrejme darovala - zasielala poštou. A moje rúško cestovalo aj do Anglicka pre moju dcéru,“ dala nám vedieť.

Po dlhom zvažovaní padlo napokon takéto rozhodnutie. Čističku vzduchu a osviežovač v jednom získava Milota Sabolová, Jaroslav Gulaši veľký kufrík s náradím a Erika Tobiášová sadu náradia. Ceny si môžu prevziať  25. mája 2020 do 12:30 po predchádzajúcom telefonickom dohovore na č. t. 0917 704 342 v redakcii Oceľ východu, 1. posch. č. d. 103,  budova Vonkajších vzťahov, Vstupný areál USSK.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...