Vyhľadávanie:

Počet rúšok vyrobených u nás prekročil desaťtisíc

Počet rúšok vyrobených u nás prekročil desaťtisíc

Partnerom, ktorých spoločnosť U. S. Steel Košice dlhodobo podporuje, sme v uplynulých týždňoch pomohli s ochrannými pomôckami. Centru pre deti a rodiny Košice Uralská a Hurbanova, útulku pre bezdomovcov  neziskovej organizácii OÁZA - Nádej pre nový život, seniorom z OZ Jeseň života a Arcidiecéznej charite sme darovali 500 rúšok, ktoré boli ušité u nás, 140 metrov bavlnenej látky na ich výrobu a stovku respirátorov FFP3.

Koncom apríla k nim pribudlo aj bezmála 40 ochranných štítov, ktoré putovali na Hurbanovu, Uralskú, do Arcidiecéznej charity a do OÁZY. Štíty firme darovali naši partneri z Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach, ktoré akademici vyrobili vlastnými silami na 3D tlačiarňach.

Šikovné krajčírky, ktoré pracujú v Práčovni a na Chránenej prevádzke, šijú rúška aj v týchto dňoch.  Začali v druhej polovici marca a k včerajšiemu dňu ich vyhotovili  viac ako 10 000 kusov. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...