Vyhľadávanie:

Otvorili Košickú detskú historickú železnicu

Otvorili Košickú detskú historickú železnicu

Detská železnica v Košiciach otvorila svoje brány pre verejnosť minulý týždeň v piatok 8. mája. Otvorené vozne, dodržanie hygienických opatrení, akútna potreba voľnočasových aktivít pre verejnosť, najmä pre rodiny s deťmi, ktoré sú už dva mesiace doma. To je  len niekoľko argumentov, pre ktoré sa dobrovoľníci z občianskeho združenia rozhodli železničku otvoriť.

Sprístupnenie Košickej detskej historickej železnice sa uskutočnilo za prísnych hygienických opatrení. „Všetci si uvedomujeme vážnosť situácie okolo šírenia koronavírusu a chceme vyzvať všetkých k zodpovednému prístupu a dodržiavaniu pravidiel. Na druhej strane sme presvedčení, že otvorením železničky výrazne prispejeme k zmierneniu dopadov sociálnej izolácie mnohých rodičov s deťmi a vôbec verejnosti. Po dlhom čase zatraktívnime ich pobyt na čerstvom vzduchu jazdou unikátneho historického vlaku. Urobili tak už tatranské lanovky a po dohode s Alešom Bílekom, riaditeľom Čiernohronskej lesnej železnice, ale aj v zmysle druhej vlny uvoľnení, sme sa rozhodli odštartovať sezónu spoločne aj my,“ hovorí predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský.

Na železničke pristupujú k situácii zodpovedne, preto pri vstupe vyzvú každého na umytie rúk dezinfekčným prípravkom na báze alkoholu, nevyhnutnosťou bude rúško alebo iné prekrytie horných dýchacích ciest. Návštevníci budú musieť dodržať aj minimálne dvojmetrové rozostupy a budú musieť akceptovať aj opatrenia regulácie počtu cestujúcich vo vagónoch. Verejnosti tiež odporúčajú kúpiť si cestovný lístok vopred, prostredníctvom stránky
www.detskazeleznica.sk. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...