Vyhľadávanie:

Cestovanie očami železiarov

Cestovanie očami železiarov

Ešte raz na tému mestskej hromadnej dopravy

Na článok o mestskej hromadnej doprave (MHD) v Oceli východu č. 30 reagovali viacerí železiari. Telefonicky, písomne, ba v jednom prípade i fotografiou. Vyjadrenia Dopravného podniku mesta Košice, a.s. (DPMK) ich pobúrili.

"Po prečítaní článku o MHD mi nedá zareagovať," napísal napríklad Jozef Tešinský. "Počet cestujúcich do a z USSK klesá, ak sa nad tým vedenie DPMK nezamýšľalo, tak si myslím, že to asi bude ponúkanou kvalitou cestovania. Veď primeraný "komfort" štyria stojaci cestujúci na meter štvorcový, t. z. jeden na priestore 50 x 50 centimetrov je azda prijateľný iba pre toho, kto necestuje. Pri takomto ponímaní kvality cestovania je možné očakávať, že za nejaký čas už do USSK cestovať MHD nebude takmer nikto. Cesta od OC Optima po Vstupný areál U. S. Steel Košice netrvá ani 15 minút, ale je potrebný 60-minútový lístok, a to už nehovorím o prípade, že by niekto chcel cestovať iba zo zastávky Valcovne po vstupný areál alebo naopak. Ráno na 7. hodinu ide električka R3 s dvomi vozňami, popoludní iba s jedným a aj to je ešte "zetka". Ako je možné považovať električku Z za zrýchlenú?," pýta sa.

Ján Bátory nám poslal elektronickou poštou aj fotografiu, ktorou demonštroval vyjadrenie DPMK o počte cestujúcich na meter štvorcový. Pripojil aj vtipný text: "Asi takto má byť kapacita? A čo keby sme demontovali sedadlá, bude väčšia a môže jazdiť menej spojov..."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...