Vyhľadávanie:

V piatok prvý súboj so Spišiakmi

V piatok prvý súboj so Spišiakmi

V pondelok začali hokejisti HC Košice s prípravou v Steel Aréne

Po trojtýždňových dovolenkách sa v pondelok zišli hokejisti HC Košice na svojom prvom tréningu už na ľade v Steel Aréne. Skôr ako tréneri Ján Šterbák a Anton Tomko, oboznámili hráčov s plánom úvodnej tréningovej jednotky, dali sme slovo trénerovi Jánovi Šterbákovi:

"Hoci je v kádri 28 hráčov a traja brankári, tento počet ešte nie je definitívny, lebo tohto času je v mužstve značný pohyb. Dvaja mladí hráči sú na sústredení reprezentantov do 20 rokov a trénovať budú s nami aj bývalí hokejisti Košíc, ktorí pôsobia v zahraničných kluboch. Na tréningoch teda bude počet hráčov o niečo zvýšený, ale ten základ 26 - 28 hráčov pre extraligu, zostane určite nezmenený. Začíname už predsúťažné obdobie prípravy, ktoré je určite veľmi náročné na čas. Hráči budú trénovať nielen na ľade, ale často aj mimo neho a k tomu hrať prípravné zápasy. Taký veľký počet hráčov treba dokonale vidieť v tréningu, vyskúšať ich v zápasoch, či sa v tréningovom procese zdokonaľujú, bude to náročné. Ako už viete, ešte po skončení uplynulej sezóny z mužstva odišlo niekoľko hráčov, ktorým skončili zmluvy, alebo sa dohodli o ukončení pôsobenia v našom klube. Prišli však noví hráči, do obrany Mocek a Valentín, do útoku Ščurko, Bartánus, Macho a v uplynulom týždni pribudol aj Miklík z Liptovského Mikuláša, kde pre zmenu odišiel na hosťovanie do konca januára brankár Ján Laco. Ten dostával v uplynulom ročníku extraligy menej priestoru v hre, viac chytal Lipovský, preto chceme aby sa na Liptove rozchytal. Brankársku dvojicu budú tvoriť Lipovský s Petríkom, pretože Petrík dostával viac šancí v bránke Žiliny a neskôr v Brne. Štvrtý brankár, mladý Škrečko, bude v bránke nášho farmárskeho mužstva v Trebišove. V príprave odohráme 11 prípravných stretnutí, z nich tri na turnaji Ronao Cup v Trenčíne. Prvý prípravný zápas hráme už tento piatok doma so Spišskou Novou Vsou."


Po dôkladnom rozcvičení potom už naplno začalo 26 hráčov v modrých a bielych dresoch i traja brankári svoj prvý tréning na ľade v Steel Aréne. Ako spomínal tréner Šterbák, v piatok 27. júla, naši hokejisti odohrajú svoj prvý prípravný zápas v Steel Aréne o 17. hodine proti Spišskej Novej Vsi. Okrem tohto stretnutia sa Košičania v rámci prípravy predstavia svojim fanúšikom ešte v ďalších štyroch zápasoch, vždy o 17. hodine v Steel Aréne. V piatok 3. augusta v súboji s Lipovským Mikulášom, v utorok 14. augusta v zápase s poľským celkom Nowy Targ, v utorok 21. augusta s nováčikom z MHK Kežmarok a v utorok 28. augusta s maďarským prvoligovým tímom Székesfehérvár.

Vstup na tieto prípravné stretnutia je možný na platné permanentky zakúpené na novú extraligovú sezónu 2007/2008, alebo na permanentky, ktoré ste používali vlaňajšiu sezónu, ale ste si ich už aktivovali na nový ročník hokejovej extraligy. Pre tých, ktorí nie sú majiteľmi permanentiek budú k dispozícii vstupenky v pokladni Steel Arény v hodnote 50 Sk na jeden prípravný zápas, pre deti do 130 cm budú vstupenky po 25 Sk. Predaj v pokladnici Steel Arény je 5 dní pred zápasom a v deň zápasu od 12. do 18. hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...