Vyhľadávanie:

Chcem pokračovať v úspešnej práci predchodcov

Chcem pokračovať v úspešnej práci predchodcov

S viceprezidentom pre financovanie a CFO USSK Williamom C. Kingom

Po odchode Jamesa F. Connora do dôchodku bol k 1. decembru tohto roka za viceprezidenta pre financovanie a CFO spoločnosti U. S. Steel Košice vymenovaný William C. King. Oceľ východu ho v tejto súvislosti požiadala o rozhovor.

Pán viceprezident, s akým posolstvom od vedenia korporácie United States Steel prichádzate do Košíc?
Vrcholové vedenie v Pittsburghu si vysoko cení všetky úspechy, ktoré naši zamestnanci v Košiciach dosiahli. V podstate, mal by som pokračovať v úspešnej práci, ktorú začal v Košiciach môj predchodca - pán Connor. Samozrejme, budem sa snažiť urobiť maximum, aby som pomohol v pokračovaní tohto úspešného smeru.

Predpokladám, že ste sa už stihli podrobnejšie zoznámiť so závodom USSK. Aké sú vaše poznatky?
Mal som možnosť prejsť značnú časť závodu. Je to vysoko kvalitná fabrika, mladšia než väčšina našich prevádzok v Spojených štátoch. Robí na mňa veľmi pozitívny dojem. Ako hovorím, videl som väčšinu a veľmi sa teším na tie prevádzky, ktoré som nevidel. Napríklad na návštevu rúrovne.

Zistili ste už nejaké rezervy v oblasti financovania, ktoré by sme mohli zlepšiť?
Musím zatiaľ odpovedať len všeobecne. Myslím si, že vždy existuje priestor na zlepšenie a určite ho aj neskôr nájdeme. Teraz však ešte neviem označiť špecifické oblasti, kde tie rezervy existujú.

Aké sú vaše ciele na úseku financovania, ktorý začínate viesť?
Nemôžem povedať, že by som mal presne zadefinované, aké ciele mám pred sebou. Dá sa povedať, že to chvíľku potrvá, kým sa tieto veci vyjasnia a budeme o nich môcť hovoriť za kratší čas.

Povedzte nám niečo o svojich doterajších pozíciách v rámci korporácie alebo v predchádzajúcich zamestnaniach.
V korporácii pracujem už tridsať rokov, bezprostredne od ukončenia štúdií na vysokej škole. Približne polovicu z tohto času na rôznych účtovníckych pozíciách v závodoch korporácie a druhú polovicu v jej vedení v Pittsburghu. Môj posledný post sa týkal finančnej kontroly v Granite City Works. V centrále United States Steel Corporation v Pittsburghu som zastával rôzne pozície, vrátane kompetencií v oblasti štátnych a federálnych daní a bol som riaditeľom korporátneho finančného účtovníctva. Bol som tiež zapojený do množstva špeciálnych iniciatív, vrátane aktuálne pokračujúceho ERP programu.

Pán viceprezident, čo viete o Slovenskej republike, o ľuďoch na Slovensku?
Som tu ešte len krátky čas, ale ľudia, ktorých som stretol, ma veľmi zaujali. V Pittsburghu, kde som vyrastal, je najvyššia koncentrácia Slovákov v USA. Navyše, stará mama mojej manželky sa narodila v Košiciach a sobášili sme sa v slovenskom luteránskom kostole. Spoznávam Slovensko ako krásnu krajinu a teším sa, že uvidím z neho ešte viac.

Aké sú vaše záľuby? Ako najradšej trávite svoj voľný čas?
Milujem golf. Rád si zacvičím v posilňovni alebo sa prebehnem. Mám rád hocijakú fyzickú aktivitu.

Môžete nám predstaviť vašu rodinu?
Prirodzene. Ženatý som tridsať rokov, oženil som sa krátko po nástupe do United States Steel. Máme tri deti - dve dcéry, Lisu a Kelly a syna Breta. Dcéry majú 28 a 26 rokov a žijú v okolí Pittsburghu. Lisa pracuje v zdravotníctve, Kelly v oblasti poisťovníctva. Bret má 24 rokov a je stavebným inžinierom neďaleko Washingtonu D.C.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...