Vyhľadávanie:

Chceme využiť príležitosti tejto doby

Chceme využiť príležitosti tejto doby

Na Plese Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach sa 8. novembra 2019 v Dome umenia v Košiciach zišli jej študenti, zamestnanci, predstavitelia vzdelávacích, vedecko-výskumných organizácií zo Slovenska i zahraničia a nechýbali ani zástupcovia významných firiem, s ktorými FMMR spolupracuje. Spoločnosť U. S. Steel Košice zastupoval prezident James Bruno a ďalší členovia manažmentu, z ktorých viacerí sú absolventmi fakulty. Súčasťou plesu bola tradičná slávnosť prijímania nových študentov  do cechu hutníckeho – Šachťák. Tento rok absolvoval svoj čestný skok priaznivca fakulty aj riaditeľ DZ Vysoké pece Marek Jenčo.

Slávnostné podujatie príhovorom otvorila dekanka FMMR Iveta Vasková: ,,Nie je ten najsilnejší, kto prežije, ale ten, kto sa dokáže najlepšie prispôsobiť. Máme  svoju históriu, máme svoju budúcnosť a to, čo teraz potrebujeme, je vidieť príležitosti a využiť ich.“  James Bruno poprial fakulte veľa úspechov pri napĺňaní jej cieľov a okrem iného, povedal: „V U. S. Steel potrebujeme mladých vzdelaných hutníkov, pripravených kreatívne hľadať riešenia v rôznych oblastiach, spojených s hutníckou výrobou.“

Súčasťou podujatia bolo odovzdávanie cien Osobnosť FMMR. V tomto roku cenu získal tím zamestnancov v zložení Alena Fedoročková, Gabriel Sučik, Ľuboš Popovič, Jana Kavuličová, Dana Ivánová a Maryna Kyslytsyna za projekt Chemgeneration. Ide o interaktívny vedecký program, ktorého hlavným poslaním je popularizovať vedu, zapájať študentov stredných škôl vo veku 14 až 18 rokov do objavovania tajomstiev chémie s cieľom porozumieť im a zároveň podnietiť ich tvorivosť a záujem o vedu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...