Vyhľadávanie:

Chlapci z Podolínca opäť víťazne

Chlapci z Podolínca opäť víťazne

V priebehu dvoch rokov si už po piaty raz zmerali sily na ľade v Steel aréne chlapci z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci s hokejovým výberom z Vedenia USSK. Jedine v prvom z doterajších vzájomných stretnutí sa z víťazstva tešili domáci rekreační hokejisti z radov manažérov, z ďalších štyroch vyšli víťazne mladí hráči z Podolínca. V nedeľu 18. novembra vyhrali tesne o gól 8:7. Možno aj preto, že hostitelia nehrali v kompletnom zložení a viazla im súhra.

Chlapcov z Podolínca, ktorých prišli povzbudiť aj ich rovesníci z detských domovov v Podolínci i z Uralskej ulice v Košiciach, nevyviedol z miery ani vedúci gól domácich. Svojou rýchlosťou, dravosťou a nesmiernou túžbou po víťazstve chlapci z Podolínca dokázali otočiť stav a v polovici druhej tretiny už viedli rozdielom piatich gólov vysoko 6:1. Až za tohto stavu domáci prepli na vyššie obrátky a v dvanástej minúte záverečnej tretiny bolo vyrovnané 6:6. V dramatickom závere sa útoky striedali na obidvoch stranách a minútu pred koncom strhli hostia víťazov na svoju stranu. Autormi gólov domáceho celku boli Matúš Maďar 3, Juraj Mondík, Július Lang junior, Vladimír Kokarda a Imrich Šoltés, za víťazov skórovali Adam Bíly a Miroslav Horváth po 2, Marián Propper, Štefan Straka, Erik Polhoš a Eduard Ferencko po 1.

Po stretnutí mali nielen hráči z detského domova v Podolínci, ale aj ich rovesníci, ktorí ich prišli povzbudiť, radosť z toho, že mohli byť v hľadisku Steel arény účastníkmi hokejového extraligového zápasu medzi vicemajstrom z HC Košice a nováčikom z Piešťan.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...