Vyhľadávanie:

Chodci musia byť ešte chvíľu trpezliví

Chodci musia byť ešte chvíľu trpezliví

Opravu lávky pri CPR plánujú ukončiť v septembri

Človeka to môže naštvať, ak minútovú trasu musí obchádzať 15 minút. Zvlášť, keď je to každý deň minimálne dvakrát - pri príchode do práce či odchode z pracovnej zmeny. Reč je o lávke č. 9 ponad koľajisko centrálneho prekladiska rúd, medzi bránou USSK č. 6 Hutníky a rotačnými výklopníkmi NR, prevádzka DZ Koksovňa. Drevený most uzavreli v druhej polovici mája 2008 a pôvodne ho mali otvoriť v druhej polovici júna. Oprava lávky sa však ešte neskončila a zamestnanci USSK musia stále využívať obchádzku, až okolo stavadla č. 12, vyznačenú návestidlami.

Poniektorých však táto situácia znepokojuje. "Súčasný stav je pre nás veľmi nepriaznivý z dôvodu vytýčenia náhradnej trasy, obchádzky. Ako by sa pri tejto oprave lávky pozabudlo na potreby radových zamestnancov a v neposlednom rade aj na prioritu nás všetkých - bezpečnosť," napísal do redakcie inšpekčný zamestnanec VKB č. 1 - hydraulika Martin Červínka.

V piatok, 1. augusta, bol na stavbe pracovný pokoj. Hlavný manažér pre podporu DZ Doprava Peter Balog na margo situácie pre Oceľ východu uviedol: "Počas opravy sme zistili, že pätky bývalej lávky stoja nad hlavným radom kanalizácie, a pod pätkami je prázdny priestor, čo sme zistili až vtedy, keď sme lávku odkryli. Postaviť nové pätky na týchto miestach bolo nebezpečné, pretože by hrozila možnosť zosunutia konštrukcie lávky. Celý projekt bolo nutné prepracovať. Nový projekt bol dokončený len nedávno. Okamžite sme ho postúpili ďalej, aby oprava mohla pokračovať už podľa neho. Do projektu sme zahrnuli aj výmenu drevených schodníc za oceľové technorošty, čím sa zvýši bezpečnosť lávky". Zároveň vyslovil presvedčenie, že nový termín otvorenia lávky - 30. september 2008, už stihnú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...