Vyhľadávanie:

Choďte na preventívnu prehliadku k svojmu zubárovi

Choďte na preventívnu prehliadku k svojmu zubárovi

Veľké zmeny v súvislosti so šesticou zákonov z dielne Ministerstva zdravotníctva SR sa ešte koncom vlaňajška očakávali aj v stomatológii. Diskutovalo sa najmä o priamych platbách pacientov za všetky výkony. To by síce prinieslo zdravotníctvu približne 2 miliardy korún, no otáznym ostával zdravotný stav chrupu Slovákov.

Podľa odborníkov nie je najlepší a prípadné platenie za každé ošetrenie a zásah stomatológa by ho podstatne zhoršil. Zákon vstúpil do platnosti 1. januára tohto roku, no žiadne prevratné zmeny nepriniesol. "Zatiaľ je to naozaj tak," konštatuje primár stomatologického oddelenia polikliniky Nemocnice Košice-Šaca, 1. súkromnej nemocnice vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice Peter Novotný. "No k nejakým zmenám predsa len došlo. Najpodstatnejšou je, že v priebehu tohto roka by mal každý absolvovať u svojho zubného lekára preventívnu prehliadku. Ak tak urobí, bude mať na budúci rok hradenú stomatologickú zdravotnícku starostlivosť po starom, samozrejme, tak ako doteraz, aj za osobnej spoluúčasti."

Ak nám ide o zdravie a nechceme zbytočne načierať hlboko do peňaženky mali by sme sa teda k zubárovi vybrať čo najskôr. Každý pri preventívnej prehliadke podpíše formulár, ktorý potom stomatológ "posunie" príslušnej zdravotnej poisťovni. Poisťovňa tak získa presný prehľad o tom, kto preventívnu prehliadku absolvoval a kto nie. Podľa toho bude lekárom za ich výkony uhrádzať platby.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...