Vyhľadávanie:

Chýbala kvantita

Chýbala kvantita

Novým šampiónom U. S. Steel Košice v šachu sa stal Zdeno Hušek

Šach
Z tejto rozhodujúcej partie medzi Hušekom (vpravo) a Szabóom (vľavo) vyšiel víťazne Hušek.

Len štrnásť záujemcov o šach sa prihlásilo do tohtoročných majstrovstiev U. S. Steel Košice, ktoré sa konali v salóniku Spoločenského pavilónu. Keďže ich bolo len tak málo, organizátori upustili od tradičného švajčiarskeho systému a zvolili systém bleskovej hry v šachu každý s každým.

Spolu sa odohralo 13 kôl a jedna šachová partia trvala 5 minút. Po takejto bleskovej hre bol buď známy víťaz alebo sa zrodila remíza. Titul majstra železiarní obhajoval z vlaňajška Vojtech Szabó zo Studenej valcovne, ktorý sa tentokrát musel uspokojiť len s druhou priečkou. V treťom kole za šachovnicu zasadli dvaja najhorúcejší kandidáti, v minulosti bývalí prvoligoví šachisti VSŽ Vojtech Szabó a Zdeno Hušek z úseku informačných technológií.

Po piatich minútach zvíťazil Hušek, a keďže tento hráč ani v ďalších dvanástich stretnutiach neprehral a ani neremizoval, stal sa s trinástimi bodmi tohtoročným šampiónom U. S. Steel Košice v šachu. Na 2. mieste sa umiestnil so ziskom 12 bodov Szabó a 3. miesto obsadil Miroslav Davidovič z DZ Vysoké pece, ktorý získal 11 bodov, keď prehral iba s Hušekom a Szabóm.

Na ďalších priečkach sa v najlepšej šestke umiestnili: 4. Tibor Mikloš (DZ Mechanika) 10 bodov, 5. Dezider Fáber (Finančný úsek) 8 bodov, 6. Michal Varhol (Výrobný úsek) 7,5 bodov.

O cennú trofej súťažili aj dvojčlenné družstvá. So ziskom 21 bodov si prvenstvo vybojovala dvojica Miroslav Davidovič a Tibor Mikloš, pred dvojicou Zdeno Hu-šek - Vladimír Bulla, ktorá mala na svojom konte 19 bodov. Tretiu priečku získala dvojica Karol Hruška - Vojtech Szabó so ziskom 17,5 b. Na 4. mieste skončili s 10,5 b. Michal Varhol - Ján Dzurilla, 5. miesto obsadili Dezider Fáber - Ján Šumanský s 10 bodmi a na 6. mieste skončili Tomáš Jevický - Jaroslav Lašut so ziskom 6,5 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...