Vyhľadávanie:

V sobotu pred kamerami

V sobotu pred kamerami

Aj po tretej šestine základnej časti patrí hokejistom HC Košice štvrtá priečka

Hokej
Zo stretnutia HC Košice - Liptovský Mikuláš 4:1. Domáci útočník Nagy v súboji s obranou súpera, ktorú napokon prekonal štvrtým gólom.

Nedeľňajším 27. kolom zakončili desiati účastníci hokejovej extraligy tretiu šestinu základnej časti. V poslednom zápase tejto šestiny Košičania doma zdolali Liptovský Mikuláš 4:1 a po predchádzajúcich dvoch prehrách doma s Nitrou a v Žiline, opäť získali cenné 3 body.

Po dvadsiatich dvoch bodoch, ktoré získali v prvej šestine a po jedenástich bodoch v druhej, si na svoje konto v tretej šestine pripísali 15 bodov. Naznačili určité zlepšenie, ale aj tak v štyroch stretnutiach z deviatich v tejto časti extraligy prehrali. Okrem prehier na ľade v Trenčíne a v Bratislave, po druhý raz v tejto sezóne doma prekvapujúco podľahli Nitre 2:3, (predtým v druhej šestine Slovanu 1:3).

Po reprezentačnej prestávke sa dobre rozbehli, keď v dvoch stretnutiach doma proti Zvolenu a v Dubnici si schuti zastrieľali, veď spolu zaznamenali 14 gólov. Potom však nastal v našom tíme nepochopiteľný útlm. Prišli dve nečakané prehry už so spomínanou Nitrou a v Žiline až v predĺžení. Ešte šťastie, že v nedeľu sa spamätali v súboji s Liptákmi, ale ani v tomto zápase to zo strany hráčov nebol ten najlepší výkon. Dosť sa natrápili nielen s húževnatým súperom, ale aj s vlastnou kŕčovitosťou v hernom prejave. V defenzíve narobili množstvo chýb, ešte šťastie, že hostia to nedokázali využiť. V zostave im chýbali zranení hráči, brankár Petrík i skúsený obranca Kledrowetz, ale tréner Dušan Gregor chválil po zápase aspoň bojovnosť mužstva:


"Vedeli sme, že súper hral v sobotu pred televíznymi kamerami ťažký zápas so Slovanom, preto sme sa na to pripravili. I napriek tomu nám hra nešla podľa predstáv. Chlapci však zabojovali a zápas doslova oddreli. Vypracovali si veľké množstvo príležitostí na strelenie gólu, takže vyhrať si zaslúžili. Z ich strany bolo cítiť veľkú snahu po víťazstve."

Do štvrtej šestiny základnej časti chceli Košičania už vo včerajšom zápase v Poprade vykročiť bez trápenia. Všetci hráči si želajú hrať bez výkonnostných výkyvov, aby sa im darilo tak, ako v úvode sezóny. Do rozbehnutej súťaže "naskočil" už uzdravený útočník Šimurda, čo by malo mužstvu pomôcť. Ale zrejme nejaký čas to potrvá, kým sa dostane do hernej pohody a vlaňajšej formy. V tomto týždni sa naši hokejisti predstavia na domácom ľade proti majstrovskej Dukle Trenčín v sobotu pred televíznymi kamerami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...