Vyhľadávanie:

Cieľom je záchrana hokeja v Košiciach

Cieľom je záchrana hokeja v Košiciach

Generálnym sponzorom naďalej ostáva U. S. Steel Košice

Srdce hokejového fanúšika zabolelo, keď pre pandémiu koronavírusu predčasne ukončili tipsportligovú sezónu 2019/2020 a začali sa zbierať mračná nad osudom košického hokeja v dôsledku čoraz ťažšej finančnej situácie. Klub HC Košice prišiel o viac ako 70 percent svojich príjmov a od apríla sa snažil oslovením podnikateľského sektora, hokejového zväzu a komunity získať prostriedky na záchranu košického hokeja. Zriadil aj verejnú zbierku formou transparentného účtu.

V tejto nelichotivej situácii podala pomocnú ruku spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá podporuje profesionálny i mládežnícky šport a verejné športové akcie v regióne od svojho príchodu v roku 2000. V sezóne 2020/2021 podporí klub sumou 860 000 eur. „Spoločnosť U. S. Steel Košice opäť raz ukázala svoje veľké srdce a záujem o podporu hokeja a hokejovej komunity v Košiciach, za čo jej úprimne ďakujem. Podpora od nášho generálneho partnera nám pomôže odohrať sezónu, ktorej cieľom bude zachrániť hokej v Košiciach. Tomu prispôsobíme všetky aspekty nášho fungovania. Oslovíme ďalších potenciálnych partnerov s ponukou na spoluprácu a veríme, že sa nám podarí získať ďalších podporovateľov,“ povedal prezident klubu Július Lang.

Dlh košického klubu sa vyšplhal na sumu okolo 330 000 EUR. V HC Košice je v nižších kategóriách registrovaných okolo 300 mladých hokejistov, na ktoré klub prispieva na sezónu 650 000 EUR. Zloženie kádra preto bude prispôsobené aktuálnemu rozpočtu, ktorý bude v porovnaní s minulou sezónou tretinový. Konkrétne mená klub oznámi po podpise zmlúv.

Metropolitný hokejový klub sa rozhodol v polovici augusta usporiadať v Košiciach Tryout. Jeho úlohou a hlavným cieľom bude dať príležitosť všetkým záujemcom o miesto v zostave oceliarov. Jan Šťastný, športový riaditeľ a šéftréner mládeže HC Košice: "Cieľom Tryoutu je dať šancu všetkým hráčom, pre ktorých by bolo cťou a privilégiom obliecť si dres HC Košice. Pre hráčov je pripravený 3-dňový program, v ktorom budeme počet účastníkov postupne znižovať." Šancu v zostave by tak pravidelne mohli dostávať mladí hráči, starší odchovanci a ambiciózni hráči, ktorých hlavnou motiváciou by mala byť chuť niečo v Košiciach ukázať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...