Vyhľadávanie:

Jedno pribudne aj v obci Hrašovík

Jedno pribudne aj v obci Hrašovík

Miesto športu, hier a oddychu

Spoločne pre región je program, ktorým U. S. Steel Košice v spolupráci s Karpatskou nadáciou už od roku 2007 podporujú lokálne projekty s aktívnou účasťou zamestnancov USSK. V máji bolo zverejnených šesť projektov, ktoré získali finančnú podporu v tomto roku. Písali sme o nich v č. 10 Ocele východu. Napriek obmedzeniam kvôli pandémii koronavírusu COVID-19 väčšina organizácií už začala s realizáciou projektov. Zámerom v obci Hrašovík bolo spojiť miestnu komunitu pri revitalizácii ihriska. Cieľ bol jasný: zlepšiť podmienky pre bezpečné športovanie, hry a relax tak obyvateľov, ako aj rodinných príslušníkov a návštevníkov obce.

Projekt si rozdelili na dve časti. Najskôr bolo potrebné odstrániť staré oplotenie a plochu pôvodného ihriska vykosiť. Následne vysúťažená firma začiatkom júla upravila a vyasfaltovala plochu športoviska. Druhou časťou projektu je svojpomocné osadenie oplotenia. Grant z programu Spoločne pre región vo výške 2500 eur poslúžil najmä na zakúpenie materiálu. „Ako prvé sme objednali a zakúpili drevené dosky na mantinel, ktorý vybudujeme okolo športoviska vo výške 1 m. Po dodaní ostatného materiálu na oplotenie začneme s betónovaním stĺpikov a montovaním mantinelu. Následne upevníme pletivo. V poslednej  časti prác osadíme stĺpy osvetlenia s lampami,“ upresnila postup prác starostka obce Renáta Demková. „Do projektu sa nám podarilo získať aj miestneho podnikateľa, ktorý ako svoj vklad poskytol odborné práce a stroje pri povrchovej úprave dreva,“ doplnila starostka.

Do pracovných brigád počas niekoľkých sobôt a popoludní sa aktívne zapojili aj zamestnanci U. S. Steel Košice Branislav Magic a Peter Ujházi. „Po vysušení surových dosák sme začali s nátermi proti škodcom a plesni. Tretí náter urobíme už na mieste po namontovaní mantinelu okolo plochy športoviska,“ povedal Braňo Magic, ktorý sa pravidelne zapája aj do dobrovoľníckych dní USSK.      

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...