Vyhľadávanie:

Jedno pribudne aj v obci Hrašovík

Jedno pribudne aj v obci Hrašovík

Miesto športu, hier a oddychu

Spoločne pre región je program, ktorým U. S. Steel Košice v spolupráci s Karpatskou nadáciou už od roku 2007 podporujú lokálne projekty s aktívnou účasťou zamestnancov USSK. V máji bolo zverejnených šesť projektov, ktoré získali finančnú podporu v tomto roku. Písali sme o nich v č. 10 Ocele východu. Napriek obmedzeniam kvôli pandémii koronavírusu COVID-19 väčšina organizácií už začala s realizáciou projektov. Zámerom v obci Hrašovík bolo spojiť miestnu komunitu pri revitalizácii ihriska. Cieľ bol jasný: zlepšiť podmienky pre bezpečné športovanie, hry a relax tak obyvateľov, ako aj rodinných príslušníkov a návštevníkov obce.

Projekt si rozdelili na dve časti. Najskôr bolo potrebné odstrániť staré oplotenie a plochu pôvodného ihriska vykosiť. Následne vysúťažená firma začiatkom júla upravila a vyasfaltovala plochu športoviska. Druhou časťou projektu je svojpomocné osadenie oplotenia. Grant z programu Spoločne pre región vo výške 2500 eur poslúžil najmä na zakúpenie materiálu. „Ako prvé sme objednali a zakúpili drevené dosky na mantinel, ktorý vybudujeme okolo športoviska vo výške 1 m. Po dodaní ostatného materiálu na oplotenie začneme s betónovaním stĺpikov a montovaním mantinelu. Následne upevníme pletivo. V poslednej  časti prác osadíme stĺpy osvetlenia s lampami,“ upresnila postup prác starostka obce Renáta Demková. „Do projektu sa nám podarilo získať aj miestneho podnikateľa, ktorý ako svoj vklad poskytol odborné práce a stroje pri povrchovej úprave dreva,“ doplnila starostka.

Do pracovných brigád počas niekoľkých sobôt a popoludní sa aktívne zapojili aj zamestnanci U. S. Steel Košice Branislav Magic a Peter Ujházi. „Po vysušení surových dosák sme začali s nátermi proti škodcom a plesni. Tretí náter urobíme už na mieste po namontovaní mantinelu okolo plochy športoviska,“ povedal Braňo Magic, ktorý sa pravidelne zapája aj do dobrovoľníckych dní USSK.      

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...