Vyhľadávanie:

Čo všetko si želajú deti dostať pod vianočný stromček?

Čo všetko si želajú deti dostať pod vianočný stromček?

V minulom roku mali Stromčeky prianí medzi zamestnancami USSK a jej dcérskych spoločností mimoriadny úspech. Na Stromčekoch prianí bolo rozvešaných 963 lístočkov so želaniami detí z detských domovov vo východoslovenskom regióne. Zo Stromčekov prianí si železiari v minulom roku zobrali 598 lístočkov, darčekov však prišlo späť dva a pol tisíc. Na základe tejto dobrej skúsenosti, keď železiari dokázali, že šľachetnosť majú v krvi, sa manželka prezidenta USSK Susan Lohrová rozhodla spolu s manželkami ďalších amerických i slovenských manažérov v podobnom projekte pokračovať aj v tomto roku. V pondelok ráno tohto týždňa manželka prezidenta USSK Susan Lohrová rozvešala na štyri Stromčeky prianí rozmiestnené v areáli firmy lístočky s konkrétnymi želaniami detí z detských domovov v našom regióne. Stromčeky nájdete v závodnej jedálni vo vstupnom areáli, na hlavnej vrátnici č. 2 pri turniketoch, v hale hlavnej administratívnej budovy vo vstupnom areáli a v závodnej jedálni ÚMD 1500, na ktorých je 609 konkrétnych prianí od konkrétnych detí z konkrétnych detských domovov.

Po čom všetkom túžia deti z detských domovov, čo všetko by chceli dostať pod vianočný stromček? Ich priania sú väčšinou nenáročné, radi by sa potešili peknej hračke, knihe, kozmetike, módnym doplnkom. Každý, kto chce splniť konkrétne prianie opusteným deťom, si môže zo stromčeka zobrať jednu, dve i viac kartičiek, kúpiť darček napísaný na kartičke v hociktorom obchode, doniesť na jedno z dvoch zberných miest, a tak splniť niektoré z prianí detí z konkrétneho detského domova. Konkrétne darčeky z lístočkov zavesených na Stromčekoch prianí môže priniesť každý jednotlivec, ale môžu sa ne poskladať aj jednotlivé kolektívy zamestnancov spoločnosti USSK a jej dcérskych spoločností. Darčeky sa budú zbierať do 4. decembra 2006 v budove Vonkajších vzťahov vo vstupnom areáli od 8.00 do 15.30 hod. v miestnosti č. 107 na 1. poschodí a v miestnosti č. 204 na 2. poschodí. Tiež v Košiciach na Triede SNP č. 61 v Klube dôchodcov občianskeho združenia Jeseň života od 13.00 do 17.00 hod.
Pri príprave lístočkov s konkrétnymi želaniami minulý týždeň Susan Lohrovú zaujali tri neobvyklé želania od opustených detí. Napríklad 11-ročná Alenka z Detského domova v Šarišských Michaľanoch si praje, aby každý človek dal hoci len jednu korunu na boj proti rakovine. V tom istom detskom domove žije aj 16-ročná Zuzana, ktorej želaním je získať peniaze na boj proti duševným chorobám. Tieto dve dievčatá sú sestry, v detskom domove sú ešte aj ich dvaja mladší bratia. A prečo by chceli získať peniaze práve na liečenie týchto chorôb? Majú s nimi totiž vlastné skúsenosti, pretože ich obrali o domov, o rodičov. Preto sú ich želania také, aké sú. Alenka a Zuzana sú vynikajúce žiačky, čisté jednotkárky. Majú svoje sny, túžby, aj keď im osud doteraz toho veľa nedoprial. V Detskom domove v Hostoviciach zase žije iba päťročný Lukáško, ktorý si praje byť doma s mamou. Verme, že sa mu toto želanie raz v živote naozaj splní.

Susan Lohrová vopred ďakuje všetkým tým darcom, ktorí zakúpením nového darčeka pomôžu spríjemniť vianočné sviatky deťom, ktoré našu pomoc potrebujú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...