Vyhľadávanie:

Company Day v Brne

Company Day v Brne

Jubilejný strojársky veľtrh pripomenul česko-slovenskú históriu i priemyslené legendy

Obchodníci košickej oceliarne využili jubilejný 60. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Brne na tradičné stretnutie so širokým spektrom významných zákazníkov. V moravskej metropole sa 1. októbra stretli na Company Day so 130 zákazníkmi zo všetkých oblastí priemyslu, ktorí reprezentovali 59 obchodných firiem, najmä z Českej republiky, ale aj ďalších krajín. Pozdravil ich prezident U. S. Steel Košice James Bruno i viceprezidenti pre predaj a marketing Christian Korn, pre IT Richard Shank, pre vonkajašie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga, pre inžinierske činnosti a inovácie David Hathaway, pre financovanie Silvia Gaálová, asistentka generálneho právneho zástupcu USSK Marianne Slivková i ďalší manažéri obchodného úseku a inžinieringu.

„Zvolili sme opäť formu pracovno-spoločenského stretnutia, kde na rozdiel od tradičnej prezentácie vo výstavnom stánku vieme so súčasnými alebo potenciálnymi obchodnými partnermi komunikovať oveľa efektívnejšie a cielenejšie,“ skonštatoval po veľtrhu generálny manažér pre riadenie výnosov Igor Presalovič. „Pozvali sme reprezentantov automobilového i stavebného priemyslu, výrobcov bielej techniky, elektrotechnického sektora, obalových materiálov, distribútorov i konečných používateľov.  Hovorilo sa o aktuálnych  témach, o konkrétnych obchodných vzťahoch i budúcej spolupráci. Podobným spôsobom sa budeme prezentovať koncom októbra v nemeckom Hannoveri na  výstave  EuroBLECH.“

Medzinárodný strojársky veľtrh v Brne sa v tomto roku konal už po šesťdesiaty raz. Najvýznamnejší priemyslový veľtrh v strednej Európe, na ktorom sú zastúpené kľúčové oblasti strojárske a elektrotechnického priemyslu, bol v tomto roku od 1. do 5. októbra. Otvorili ho predsedovia vlád a ministri hospodárstva Česka a Slovenska. Hlavnou témou bol Priemysel 4.0, teda odbory digitalizácia, robotizácia a automatizácia. Partnerskou krajinou sa stalo Slovensko, čo akcentovalo spoločnú česko-slovenskú históriu veľtrhu, ale aj sté výročie vzniku Československej republiky. Medzi 1650 firmami bolo 70 vystavovateľov zo Slovenska. Naša krajina mala zastúpenie aj v retrospektívnej výstave 100ries – Československé priemyslové legendy, ktorá predstavila stovku príbehov ikonických výrobkov, slávnych značiek a významných osobností spojených s históriou veľtrhu.                               

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...