Vyhľadávanie:

Črtá sa príchod ďalšieho investora

Črtá sa príchod ďalšieho investora

V úsilí pomôcť východu Slovenska EDC nepoľavuje

Devätnásť zahraničných spoločností, ktoré v konečnej fáze svojich investičných projektov vytvoria dovedna približne 3200 pracovných príležitostí a preinvestujú 140 miliónov amerických dolárov, prilákalo na východ Slovenska od svojho založenia v roku 2001 až doteraz Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice. V svojich aktivitách, ktorých cieľom je pomôcť rozvoju východoslovenského regiónu, pokračuje naďalej. Do konca tohto roku plánuje tím z EDC zúčastniť sa na viacerých promočných akciách, ktoré v Európe organizujú jeho partnerské organizácie a dať na nich vedieť o možnostiach investovania v Košickom a Prešovskom kraji čo najviac.

"Okrem účasti na Slovenskom dni, ktorý organizuje slovenská ambasáda spolu s honorárnym konzulom SR pre Walles v Spojenom kráľovstve, plánujeme využiť ponuku Obchodnej komory vo Wuppertale a zúčastniť sa na akcii Business Day Slovakia, ktorej cieľom je predstaviť Slovensko ako podnikateľského partnera Nemecka. Využijeme príležitosť a predstavíme východ našej republiky, ktorý disponuje aj vysoko vzdelanou pracovnou silou a tiež servis nášho centra nemeckým podnikom v okolí Wuppertalu, ktorý, ako je známe, je partnerským mestom Košíc," informoval nás výkonný riaditeľ EDC a generálny manažér pre regionálny rozvoj U. S. Steel Košice Juraj Augustín. Dodal tiež, že sa rysuje aj cielená pracovná cesta do Holandska a stretnutia s potencionálnymi investormi tejto krajiny. "Ďalšie projekty máme rozpracované, predpokladáme, že už v najbližšom čase budeme môcť oznámiť príchod ďalšieho nového, v poradí už dvadsiateho, zahraničného investora do Košíc."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...