Vyhľadávanie:

Dajú o sebe vedieť, aby pomohli ďalším

Dajú o sebe vedieť, aby pomohli ďalším

Prezentovať sa verejnosti v stánku USSK bude aj SOROPTIMIST INTERNATIONAL CLUB Košice

Medzi osemnástimi neziskovými organizáciami, ktoré budú prezentovať svoju činnosť počas Košických Vianoc v charitatívnom stánku spoločnosti U. S. Steel Košice bude aj nováčik - občianske združenie Soroptimist International Club Košice. V našom meste pôsobí už jedenásty rok. Vzniklo na báze medzinárodného združenia žien, ktoré sa spojili s cieľom nezištne pracovať v prospech celej spoločnosti ešte v minulom storočí. Prvé európske kluby v Londýne a Paríži si čoskoro našli svojich nasledovníkov. Z pôvodných osemdesiatich členiek združuje dnes organizácia vyše stotisíc členiek v tritisíc kluboch v sto dvadsiatich krajinách sveta.

"Soroptimist International club je nezisková, apolitická, nevládna organizácia žien, ktorej hlavnými cieľmi je pomáhať a zvyšovať úroveň žien v profesijnom i súkromnom živote, realizovať a podporovať mierové, humanitné a charitatívne projekty na celom svete, kde má vysoký kredit. A tiež zastúpenie v UNESCO," uviedla prezidentka košického klubu, ktorý oficiálne prijali do celosvetovej organizácie pred jedenástimi rokmi, Mária Olšavská. "Košický klub má dvadsať členiek, ktoré majú rôzne povolania a ktoré sú známe nielen svojimi pracovnými úspechmi, ale i dobrovoľníckymi aktivitami v Košiciach, aj inde. Spomeniem záštitu nad projektom alternatívneho vzdelávania pre intelektovo mimoriadne nadané deti v Základnej škole na Krosnianskej ulici v Košiciach, pomoc pri kúpe audiometra pre Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach, kde každý mesiac pripravujeme pre malých pacientov zaujímavé popoludnia, aby zabudli na svoju bolesť. Čítame im rozprávky, zaujímame sa o ich názory a problémy, maľujeme spolu, pozývame medzi ne známych ľudí - športovcov, moderátorov, umelcov. Od roku 2005 tiež každoročne organizujeme pre talentované deti letný medzinárodný tábor," vyrátala časť klubových aktivít prezidentka Mária Olšavská.

Ak sa pristavíte pri charitatívnom stánku spoločnosti U. S. Steel Košice na košickej Hlavnej ulici 10. decembra, dozviete sa o činnosti, aktivitách a zámeroch košického klubu Soroptimist International viac. A možno si odtiaľ prinesiete domov pekný výrobok alebo maľbu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...