Vyhľadávanie:

„Ďakujem vám za nasadenie, s akým pomáhate komunite“

„Ďakujem vám za nasadenie, s akým pomáhate komunite“

Roky nezištne pomáhajú, pravidelne darujú krv, zveľaďujú zariadenia poskytujúce služby Košičanom i návštevníkom mesta. Nezaváhali ani počas covidom ovplyvnenej doby. Prezident spoločnosti Jim Bruno navštívil počas júnového dobrovoľníckeho podujatia Hutníci pre Košice všetkých brigádujúcich, videl ich zápal a nasadenie. Ako prejav vďaky ich na oplátku pozval užiť si pár hodín relaxu, dobrého jedla a zábavy. Párty pre dobrovoľníkov sa uskutočnila 9. septembra v Doškoľovacom zariadení U. S. Steel Košice v Medzeve a dopadla na výbornú. Prezident pri otvorení nešetril slovami chvály: „V minulosti a aj tento rok ste odviedli vynikajúcu robotu. Ako veľká firma sme súčasťou komunity a je dôležité, aby sme ju podporovali. Hneď prvý rok, čo som do Košíc prišiel, som bol pyšný na náš tím. O nasadení, s akým sa venujete dobrovoľníctvu, som hovoril aj nášmu CEO v Pittsburghu. Ďakujem vám, môžete byť na seba hrdí.“ A s úsmevom ešte poznamenal, že v závode nevidel viceprezidenta Marcela Novosada spotiť sa pri práci tak, ako počas brigády. Ján Bača, riaditeľ pre vonkajšie vzťahy, ktoré majú už 15 rokov pod palcom organizáciu dobrovoľníctva, predstavil aj koordinátorov jednotlivých aktivít: Slávku Tvrdoňovú, Fera Gregora, Ivetu Falatovú, Ľubu Šoltésovú aj fotografa Arpáda Kötelesa. A potom už nastúpil tím Miroslava Rohúna, manažéra doškoľovacieho strediska, ktorý ponúkal špeciality z grilu i ďalšie dobroty.

„Bol to skvelý nápad urobiť toto stretnutie v Medzeve,“ pochvaľovali si snáď všetci účastníci. „Po mesiacoch práce z domu je super znovu sa osobne stretnúť a trochu sa porozprávať,“ potvrdila aj Jana Hoffmannová z Predaja. Hoci Michal Bigáň z Inžinierskych činností chodí s rodinou do Medzeva pravidelne, nezaváhal ani pri tomto pozvaní. „Tu je výborné to, že nerobíme nič, len relaxujeme,“ okomentoval s úsmevom. Chvíľku oddychu si dopriali aj zástupcovia partnerských organizácií z Centra pre deti a rodiny na Hurbanovej ulici, z botanickej i zoologickej záhrady. „Dobrovoľníci z U. S. Steel Košice sú osobitná kategória nadšencov a každý rok sa na nich veľmi tešíme. My ich niekedy musíme aj brzdiť, aby prácu naplánovanú na päť hodín neurobili za tri,“ hovoril prezidentovi Brunovi dobre naladený Robert Gregorek z Botanickej záhrady UPJŠ. Jeho slová potvrdzujú aj viacerí z účastníkov, ktorí okamžite zareagovali na výzvu o pomoc detskej železničke, kam sa vyberú pomáhať už túto sobotu. O podujatí sa dozviete viac v nasledujúcom čísle Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...