Vyhľadávanie:

Ďalší darcovia krvi z U. S. Steel Košice si prevezmú plakety Dr. Janského

Ďalší darcovia krvi z U. S. Steel Košice si prevezmú plakety Dr. Janského

Dnes si pripomíname Svetový deň darcov krvi. Je to deň narodenia Karla Landsteinera, nositeľa Nobelovej ceny za medicínu za objavenie troch krvných skupín A, B a O. Pri príležitosti tohto dňa pripravil viaceré aktivity aj Územný spolok SČK Košice - mesto. "Dnes dopoludnia od deviatej do dvanástej hodiny organizujeme v priestoroch cukrárne AIDA na Hlavnej ulici externý odber krvi," informuje riaditeľka ÚzS SČK Košice - mesto Lucia Cangárová. "Cieľom je povzbudiť verejnosť, najmä mládež, k bezpríspevkovému darcovstvu krvi. Popoludní o 16-tej hodine sa v obradnej sieni MČ Staré mesto uskutoční slávnostné odovzdávanie plakety Dr. Jana Janského. Na pracoviskách NTS SR v Košiciach a HTO v Šaci dnes všetkým darcom, ktorí prídu darovať krv, poďakujeme a odovzdáme upomienkové predmety. Akciu organizujú miestne spolky SČK so SZŠ na Kukučínovej ulici a MČ Šaca. V predvečer Svetového dňa darcov krvi sme tiež vyhodnotili výtvarné práce detí a študentov zamerané na tému darcovstva krvi."

Medzi ocenenými darcami krvi, ktorí si dnes prevezmú plaketu Dr. Janského, budú ako už tradične aj železiari. Diamantovú plaketu (ocenených osem darcov) udeľuje Slovenský Červený kríž aj Mariánovi Dubeckému a Štefanovi Habinovi z U. S. Steel Košice. Zlatú plaketu (44 darcov) si prevezmú Jozef Benedik, Jaroslav Cihi, Ján Čop, Jaroslav Guľaši, Mária Győrgyová, Ivan Hužvár, Zdeno Kopčík, Stanislav Kotik, Branislav Marek, Milan Mišinský, Mikuláš Monyok, Erik Sládek, Richard Strassburger, Pavel Urban, Stanislav Záhumenský, Miroslav Šlauka, Stanislav Štefáni a Ľubomír Štvarták.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...