Vyhľadávanie:

Ďalší Slovák putuje za more

Ďalší Slovák putuje za more

Miroslav Grela

Rok po tom, čo firmu opustil viceprezident pre strategické implementácie Anton Lukáč, odchádza pracovať za more ďalší slovenský manažér. Ponuku, ktorá sa neodmieta, dostal Miroslav Grela, generálny manažér pre finančné investície. S účinnosťou od 1. mája bude v centrále v Pittsburghu zastávať funkciu manažéra pre obchodný rozvoj a strategické plánovanie. Oddelenie, v ktorom bude pracovať, vytvára kompaktné finančné stratégie.

Úlohou Miroslava Grelu bude expanzia smerom na východ. V tejto funkcii má výbornú možnosť využiť výbornú znalosť jazykov. Okrem angličtiny, ktorá je samozrejmosťou, totiž Miroslavovi Grelovi nerobí problém ani komunikácia v ruštine, či poľštine. Do USA cestuje s manželkou a dvomi dcérami. Predbežne na dva roky. Potom sa uvidí. Ako však vraví, určite by sa chcel na Slovensko vrátiť. "Je to výborná príležitosť. Odchádzam s očakávaniami na niečo nové. Úzkosť, či strach nepociťujem. Som zvyknutý meniť prácu často. Zvedavý som predovšetkým na štýl riadenia a fungovania v USA. Myslím si totiž, že tu je to aj napriek tomu, že fabriku riadia Američania, predsa len iné," povedal nám deň pred svojím odchodom. Čo opúšťa nerád? Samozrejme vzťahy a priateľstvá, ktoré si tu vybudoval. "Verím, že tam si vytvorím nové, no mám skúsenosť, že nadväzovanie priateľstiev medzi dvoma kultúrami nie je jednoduché." Doma sa podľa neho človek aklimatizuje a včlení do kolektívu rýchlejšie.

Miroslav Grela nastúpil do bývalých Východoslovenských železiarní po ukončení vysokej školy v roku 1992 a zotrval do roku 1994. Nasledujúcich päť rokov pracoval ako poradca v oblasti manažmentu a riadenia. Rok prežil aj ako obchodný riaditeľ v Prahe. Do huty sa vrátil tesne po akvizícii U. S. Steel, kde vo funkcii generálneho manažéra pre finančné investície pôsobil až do teraz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...