Vyhľadávanie:

Ďalší z kola von

Ďalší z kola von

Kvôli nepriaznivému daždivému počasiu a nespôsobilej hracej ploche futbalového štadióna Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach sa tohtoročné futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice prekladajú z týždňa na týždeň. Zápasy v skupinách odohralo desať mužstiev ešte v plánovaných termínoch, ale štvrťfinálové súboje sa hrali a ešte stále hrajú na pokračovanie. Najprv sa ešte 14. mája odohrali dve stretnutia Vulkmont - Energetika 1:3 a Vysoké pece - Studená valcovňa 6:1. Potom sa tretí súboj medzi mužstvami Teplá valcovňa - Zušľachťovne + Obalová vetva hral na ťažkom rozbahnenom teréne za stáleho dažďa v pondelok 31. mája. Aby bola štvrťfinálová séria kompletná, je potrebné odohrať posledný zápas Koksovňa - Údržba. Až po tomto dueli budeme poznať kvarteto semifinalistov, ktoré zasiahne do bojov o medaily. Termíny odohratia spomínaného zápasu, ako aj semifinálové stretnutia a záverečné súboje o konečné umiestnenie, nie sú ešte známe. Tretí štvrťfinálový zápas priniesol tento výsledok:


Teplá valcovňa - Zušľachťovne + Obalová vetva 1:1 (1:0), na pokutové kopy 4:3

Úvodná štvrťhodina patrila aktívnejšie hrajúcim valcovačom z TVa, ktorí už v 6. minúte mali šancu, ale Tobákovu strelu brankár hostí Oravec vyrazil. Vzápätí ten istý hráč z dobrej pozície mieril do žrde. Hostia sa spoliehali na rýchle protiútoky a po jednom z nich Marek Kolesár v 15. minúte z dobrej pozície bránu domácich netrafil. O minútu neskôr sa do sóla dostal P. Spišák, ale jeho strelu k žrdi brankár Klembara vyrazil. V 22. min. sa hostia mohli dostať do vedenia, ale lopta z kopačky Spišáka skončila na žrdi.
Po zmene strán sa hralo v lejaku a lopta v kalužiach vody zostávala stáť. Domáci súboj opäť začali tlakom, ktorý aj využili. V 7. min. II. polčasu zahrával priamy kop Tomáš Kolesár, lopta sa dostala k Zsoltovi Kolesárovi a ten skóre zblízka otvoril 1:0. Hostia nerezignovali, všetko vsadili na útok a vytvárali si jednu šancu za druhou. Najprv Ryšákova strela skončila tesne vedľa brány, potom Martiníkova hlavička skončila nad brvnom.
V záverečnom tlaku Vaňuš hlavou zblízka Klembaru neprekonal a gólman domácich sa vyznamenal aj pri strele Beregsásiho. V poslednej minúte zápasu sa po rohovom kope dostal k lopte Šofranko a nikým nekrytý hlavou vyrovnal na 1:1. O postupujúcom do semifinále sa rozhodlo v sérii pokutových kopov. Začínali hostia a ich hráč Hanigovský bol úspešný 1:0. Po ňom Tobák vyrovnal na 1:1, Martiník 2:1, Gašpar 2:2, Beregsási 3:2, T. Kolesár 3:3. Vo štvrtej sérii Martiníkovu strelu brankár domácich chytil a keď bol domáci hráč Tobák opäť strelecky úspešný, výsledkom 4:3 na pokutové kopy postúpili valcovači z TVa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...