Vyhľadávanie:

Darujme nádej

Darujme nádej

Spoločnosť U. S. Steel Košice predstavuje subjekty, ktorým pomôžu vaše 2 percentá z dane

Občianske združenie SOS Leukémia
Osudy ľudí s hematologickým a onkohematologickým ochorením nie sú ľahostajné pacientom, lekárom a sestrám Kliniky hematológie a onkohematológie v Košiciach, z iniciatívy ktorých vzniklo v októbri 2002 Občianske združenie SOS Leukémia. Jeho poslaním je zväčšiť šance všetkých chorých zvíťaziť v ich ťažkom zápase.
Názov: Občianske združenie SOS Leukémia
Sídlo: Tr. SNP 1, 040 66 Košice
Právna forma: občianske združenie
IČO: 35548851

Krajská neonatologická nezisková organizácia Novorodenec
Cieľom organizácie, ktorá pôsobí pri Perinatologickom centre Košice, je poskytovať novorodencom z celého východoslovenského regiónu špecializovanú starostlivosť. Spája úsilie a podporuje starostlivosť o najmenších v ohrození, prináša dôležité medicínske informácie a sústreďuje finančné prostriedky na zdravotnícke prístroje.
Názov: KRAJSKÁ NEONATOLOGICKÁ NEZISKOVÁ ORGANIZÁCIA NOVORODENEC
Sídlo: Pri nemocnici 3, 040 01 Košice
Právna forma: nezisková organizácia
IČO: 35511273

Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach n.o.
Poskytuje odbornú, ambulantnú aj ústavnú starostlivosť pre chorých a starých ľudí z celého Košického kraja. Špecializované zdravotnícke zariadenie vzniklo v roku 1999 a jeho súčasťou je dnes aj hospic. Navzájom sa v ňom prelínajú zdravotné, sociálne, kultúrne i duchovné dimenzie v starostlivosti o ľudí v seniorskom veku, dlhodobo chorých a umierajúcich.
Názov: Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach n.o.
Sídlo: Strojárenská 13, 040 01 Košice
Právna forma: nezisková organizácia
IČO: 31256911


Ak ste sa rozhodli podporiť niektorú z týchto organizácií, do Vyhlásenia o poukázaní sumy do výšky 2 % zo zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby vpíšte potrebné údaje, ktoré sú uvedené pri danom subjekte a vyplnené vyhlásenie odovzdajte svojej mzdovej účtovníčke najneskôr do 24. apríla 2009.

Ako treba postupovať

V tomto roku patria medzi občianske združenia a neziskové organizácie, pôsobiace v našom meste, ktoré sú oprávnené prijímať 2-percentný podiel dane z príjmu aj Krajská neonatologická nezisková orgsnizácia Novorodenec, Občianske združenie SOS Leukémia a Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach. Rozhodli ste sa darovať svoje dve percentná zo zaplatenej dane z príjmov za rok 2008 niektorému z nich? Ak áno, stačí, ak vyplníte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby, ktoré dostane každý zamestnanec spolu s výplatným vrecúškom v marcovom výplatnom termíne a odovzdáte ho najneskôr do 24. apríla 2009 svojej mzdovej účtovníčke.
Ak sa rozhodnete pre iný subjekt, budete postupovať inak.. Vyplnené tlačivo Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby, spolu s potvrdením zamestnávateľa o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti musíte doručiť na príslušný daňový úrad v mieste svojho trvalého bydliska sami.
V obidvoch prípadoch musíte prevzatie tlačiva - Potvrdenie o zaplatení dane podpísať v daňovom vyhlásení vo vašej mzdovej učtárni. Potvrdenie možno vyžiadať len v prípade, ak prípadný nedoplatok z ročného zúčtovania dane za rok 2008 bude vysporiadaný najneskôr vo výplate za marec 2009.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...