Vyhľadávanie:

Dcérske spoločnosti dosiahli 6 000 000 hodín bez úrazu

Dcérske spoločnosti dosiahli 6 000 000 hodín bez úrazu

Hovoríme s viceprezidentkou Elenou Petráškovou

Dcérske spoločnosti U. S. Steel Košice dosiahli nebývalý úspech v oblasti bezpečnosti pri práci. Ako druhí v histórii U. S. Steel Košice (po DZ Doprava) majú na svojom konte  6 000 000 hodín bez úrazu. Stalo sa tak  16. januára 2022.

Šesť miliónov hodín odpracovaných bez jediného úrazu – to je jednoducho úžasný výkon. Takýto významný výsledok v takejto veľkej firme je možné dosiahnuť jedine vďaka skutočným profesionálom ktorí každodenne spoločne pracujú riadiac sa spoločnými hodnotami a snahou zaistiť, aby sa všetci zamestnanci bezpečne vrátili domov a to každý deň. Gratulujem celému tímu – nepoľavujte vo svojom úsilí a verím, že v budúcnosti oslávime 12 miliónov hodín odpracovaných bez jediného incidentu. JEDNODUCHO – ÚŽASNÝ VÝKON !!!

Jim Bruno

prezident U. S. Steel Košice

 

Viceprezidentku pre dcérske spoločnosti a generálnu právnu zástupkyňu Elenu Petráškovú sme v tejto súvislosti požiadali o krátky rozhovor.

Čo podľa vás prispelo k dosiahnutiu tohto skvelého výsledku?

V prvom rade je to sústredenie sa na prácu, ktorú každý vykonáva, na kvalitnú prípravu pred začatím a to nielen prípravou náradia, zariadení,  ale hlavne v poznaní postupu. Samozrejme trvalá snaha všetkých zamestnancov vykonávať bezpečne svoju prácu. Takisto spoločné úsilie tímov, ktoré odhaľujú a následne monitorujú riziká a oboznamujú s nimi zamestnancov, hľadanie riešení na ich minimalizáciu ako i každodenná komunikácia v tejto oblasti A hlavne chápanie princípu, vrátiť sa každý deň zo zmeny domov, k svojim rodinám v poriadku, bez zranenia, úrazu.

Ktorých dcérskych spoločností sa tento úspech týka?

Týka sa to všetkých DS: OBS, SVS, RMS, Labortest, SBS, DZ Energetika a Ferroenergy. (SVS do 03/2020, OBS do 09/2020 a RMS do 3.11.2021). Tento výsledok bol dosiahnutý od 13.6.2019, kedy bol zaevidovaný posledný úraz v spoločnosti RMS.

Kto sa na tomto úspechu podieľal najviac? Koho prácu by ste chceli zvlášť vyzdvihnúť?

V tejto oblasti je veľmi ťažké vybrať niekoho, kto je top. Dnes to môže byť ten, zajtra niekto iný, je to dennodenná práca každého a každý deň môže priniesť iné situácie. Je to úspech každého zamestnanca, lebo bez osobnej angažovanosti by sme ako tím  nemohli uspieť.

Čo by ste chceli povedať svojim ľuďom? Ste na nich hrdá?

Samozrejme pociťujem obrovskú hrdosť a chcem povedať obrovské ĎAKUJEM za ich doterajšiu prácu a povzbudiť ich do ďalších dní, aby aj naďalej pri vykonávaní každodennej práce dbali na bezpečnosť, neohrozili seba ani nikoho vo svojom okolí a že rovnako dávajú pozor aj na svojich kolegov, s ktorými spolu pracujú a navzájom sa chránili.

Akú ďalšiu métu by ste chceli pokoriť?

Méta je pre nás vždy tá istá, každý deň, vždy na začiatku každej zmeny :“ Žiadny úraz dnes“.

 

Za útvar bezpečnosti a Ochrany aj v mojom mene osobne chcem zablahoželať a poďakovať  všetkým zamestnancom dcérskych spoločností k dosiahnutiu  významného míľnika na poli bezpečnosti - 6 000 000 hodín bez úrazu. Poďakovanie patrí aj zamestnancom dcérskych spoločnosti, ktoré boli odpredané, alebo zlúčené do USSK  (Obalservis, RMS). Tento míľnik treba vnímať ako úspech všetkých zamestnancov. Dosiahnutie tohto výsledku potvrdilo že, zamestnanci sú zodpovednejší a vnímavejší k problematike bezpečnosti. Takže ešte raz gratulácia pre dcérske spoločnosti, len nezaspať na vavrínoch a pokračovať v nastúpenom trende.

Robert MEITNER

GM pre bezpečnosť a ochranu

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...