Vyhľadávanie:

Debata plná zaujímavých a inšpiratívnych tém

Debata plná zaujímavých a inšpiratívnych tém

Ženská sieť Women´s Network U. S. Steel Košice má za sebou celý rad iniciatív

Celý rad rôznorodých iniciatív má za sebou Ženská sieť Women´s Network, ktorá v U. S. Steel Košice  vznikla pred siedmimi rokmi a ktorej aktivity  zasahujú do rôznych oblastí profesionálneho i spoločenského života žien pracujúcich v hutníckom priemysle. Ostatné stretnutie jej členiek, ktoré sa uskutočnilo  26. októbra 2017 na Alžbetinej ulici v Košiciach, bolo opäť príležitosťou na debatu plnú zaujímavých tém. Dominovala im inšpiratívna rozprava s viceprezidentkou pre dcérske spoločnosti a služby U. S. Steel Košice Elenou Petráškovou, ktorá sa v súťaži Hospodárskych novín oceňujúcej šikovné a inšpiratívne manažérky, stala v tomto roku top ženou slovenského  biznisu.

Reč sa neskôr točila okolo širokého spektra otázok, ktoré umožňujú dôslednejšie využiť potenciál žien pri raste  firiem. So svojimi skúsenosťami, názormi a postojmi k problematike diverzity, otázkam rodovej rovnosti, podpore kariérneho rastu  v prostredí firiem, networkingu i mentoringu, či k práci z domu, sa podelili nielen členky  košickej ženskej siete, medzi nimi aj generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová či Alica Mašlejová, riaditeľka pre metalografiu a analýzu porúch z Výskumu a vývoja, ktorá Ženskú sieť Women´s Network U. S. Steel Košice vedie. Zaujímavé informácie  a podnetné riešenia z vlastných firiem predostreli aj hostky – riaditeľka  ľudských zdrojov vo VSE Holding Markéta Hritz, vedúca komunikačného oddelenia T-Systems Katarína Trnová, Jana Oleárniková z OZ Fenestra i Barbara Kollárová z Karpatskej nadácie, ktoré obohatili diskusiu o rad príkladov dobrej praxe vrátane benefitov, ktoré v podnikoch pomáhajú ženám rozvíjať sa, ale pomenovali aj  viacero prekážok a ohrození kariérneho rastu žien. „Našou ambíciou pri organizovaní tohto diskusného stretnutia zástupkýň viacerých sektorov bolo inšpirovať sa navzájom riešeniami, ktoré sa už v praxi osvedčili a vytvárať neformálnu sieť, v rámci ktorej si skúsenosti z oblasti diverzity môžeme ďalej vymieňať,“ povedala po podujatí Ľubomíra Šoltésová z vonkajších vzťahov.           

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...