Vyhľadávanie:

Napriek druhej priečke prišla sankcia

Napriek druhej priečke prišla sankcia

Hokejisti HC Košice sa predstavia tento piatok v Liptovskom Mikuláši

V nedeľu 5. novembra 2017 sa dohralo 19. kolo najvyššej hokejovej súťaže. Po ňom nasledovala reprezentačná prestávka, počas ktorej sa slovenský „A“ tím zúčastnil Nemeckého pohára. Tréner Craig Ramsay do národného výberu pozval nášho útočníka Mareka Hovorku, jediného zástupcu HC Košice.

V domácej súťaži tím oceliarov naďalej predvádzal nestabilné výkony, a to hlavne na klziskách  súperov. Napriek druhej priečke za vedúcou Duklou Trenčín sa vedenie HC Košice rozhodlo udeliť pokuty celému realizačnému tímu.

„Máme za sebou dve šestiny základnej časti a predstavili sme sa tak už na ľade všetkých súperov. Výsledky vo vonkajších zápasoch hovoria za všetko. Sme mužstvo dvoch tvárí. Doma predvádzame pekný hokej, ale vonku to nejde. Celému mužstvu sme uložili vysokú finančnú pokutu, avšak zodpovedajúcu vytvoreným podmienkam v HC Košice. Jej výšku zverejňovať nebudeme, nakoľko je to internou záležitosťou klubu. Dôvodom tohto nepríjemného kroku sú neakceptovateľné výsledky, prístup a herný prejav mužstva, osobitne na klziskách súperov. Máme za to, že hrou a výsledkami hráči doposiaľ dostatočne nereprezentovali náš klub, sponzorov a partnerov, ktorí ho podporujú a najmä našich fanúšikov, pre ktorých to robíme,“ vysvetlil dôvody výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič.

Pokuta mala pred zápasom so Zvolenom hráčov motivovať k lepším výkonom, ale otrasená psychika im skôr zväzovala ruky. Po samostatných nájazdoch vyhral Zvolen 3:4 a tak po Liptovskom Mikuláši aj ďalší súper si odviezol dva body z Košíc. Dostať sa do pohody umožnil ďalší zápas na domácom ľade, keď zvíťazili nad poslednou Detvou 3:1.

Tipsport liga sa rozbehne opäť v piatok 17. novembra, keď sa naši predstavia v Liptovskom Mikuláši. Najbližší domáci zápas bude v nedeľu 19. novembra. V derby zápase privítame HK Poprad.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...