Vyhľadávanie:

Deň narcisov bude 27. marca

Deň narcisov bude 27. marca

O niečo skôr ako zvyčajne sa v tomto roku uskutoční celonárodná zbierka Deň narcisov 2015. Žlté kvietky nádeje, symboly boja proti rakovine, zaplavia slovenské mestá a obce už na budúci týždeň, v piatok 27. marca. Stane sa tak aj v areáli U. S. Steel Košice, kde budeme mať príležitosť stretnúť spolu s aktivistami Ligy proti rakovine aj dobrovoľníkov z radov našich kolegov, ktorí budú pri realizácii devätnásteho ročníka zbierky pomáhať. Podporme dobrú myšlienku a pridajme sa k tým, ktorým spolupatričnosť s onkologicky chorými ľuďmi nie je cudzia.

Liga proti rakovine každý rok rozdelí výnos z verejnoprospešnej zbierky Deň narcisov, vlani do nej košickí hutníci prispeli sumou 4 931,13 eura, do mnohých projektov a programov pre onkologických pacientov. Ide spravidla o medicínske a výskumné projekty, rozvoj nových techník a metód v prevencii, diagnostike a liečbe, o projekty psychologickej a sociálnej starostlivosti, podpory pacientov a ich rodín, ako aj projekty zamerané na výchovu a prevenciu. Z vlaňajšieho výnosu zbierky, ktorý predstavoval 906 825,19 eura, podporila tiež projekty Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach, Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, ubytovacie zariadenie pre rodičov detských onkologických pacientov v našom meste i neziskovú organizáciu Svetielko pomoci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...