Vyhľadávanie:

Deň otvorených dverí v Strednom odbornom učilišti hutníckom v Košiciach - Šaci

Deň otvorených dverí v Strednom odbornom učilišti hutníckom v Košiciach - Šaci

V mnohých rodinách s deťmi, ktoré v súčasnosti končia povinnú školskú dochádzku majú hlavu plnú otázok. Akú profesiu zvoliť? Aký študijný alebo učebný odbor jej zodpovedá? V ktorej zo škôl sa ten-ktorý odbor učí. Nájdem uplatnenie po skončení štúdia?

Pre uľahčenie rozhodnutia sú pripravení odpovedať na tieto i ďalšie otázky v Strednom odbornom učilišti hutníckom v Košiciach-Šaci aj počas Dňa otvorených dverí, ktorý sa v priestoroch školy uskutoční už zajtra, 15. februára 2007 so začiatkom o 8.00 hodine. Podujatie je spojené s besedou so zástupcom zo spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá bude o 15.00 hodine.

SOU hutnícke patrí po celý čas svojej existencie medzi popredné školy na Slovensku. Ponúka výborné podmienky na štúdium a odborný rast svojich žiakov, ktorí nachádzajú v praxi dobré uplatnenie. Darí sa im na rôznych súťažiach, v technickej tvorivosti, medzinárodných projektoch i pri prijímaní na vysokoškolské štúdium.

Škola má veľmi dobré vzťahy s U. S. Steel Košice. S potešením môžeme konštatovať, že v posledných rokoch sa opäť rozvinula príkladná spolupráca medzi učilišťom a fabrikou. Ukončenie štúdia v niektorom z vytypovaných odborov v SOU sa tak stáva možnosťou, ako získať zamestnanie v tejto spoločnosti.

V SOU študuje pre spoločnosť USSK v tomto školskom roku 204 žiakov vo vytypovaných odboroch. V budúcom školskom roku plánuje škola vzdelávať podobný počet žiakov s rôznymi výhodami - vreckové, príspevok na ubytovanie, možnosťou získať pracovnú zmluvu už počas štúdia. Spoločnosť U. S. Steel Košice umožňuje každý školský rok absolvovať platenú prevádzkovú prax pre našich žiakov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...