Vyhľadávanie:

Derby valcovačov sa nekonalo

Derby valcovačov sa nekonalo

Futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pokračovali ďalšími zápasmi v skupinách

Na ihrisku Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach sa naplno rozohral futbalový turnaj o majstra U. S. Steel Košice zápasmi v troch skupinách. Z úvodného zápasu A skupiny Údržba - Oceliareň, ktoré sa skončilo remízou 2:2, sme ešte v uplynulom čísle Ocele východu priniesli komentár. Z ostatných dvoch stretnutí, ktoré sa hrali v utorok po uzávierke našich novín, to nebolo možné, preto sa ku komentárom, ako aj ďalším stretnutiam uplynulého i začiatkom tohto týždňa vraciame dnes.

Hneď v prvý deň šampionátu sa zrodilo jedno prekvapenie, keď favorizovaný úradujúci majster z Vysokých pecí podľahol tímu Zušľachťovní. Ďalšiu, ale už nepríjemnú skutočnosť, sme zaregistrovali v stredu, kedy sa malo uskutočniť derby valcovačov medzi mužstvami Studenej a Teplej valcovne. Márne čakali futbalisti z Teplej valcovne na svojho súpera, ktorý na zápas nenastúpil. Z jeho tímu sa zišlo len 5 hráčov, preto SVa prehrala tento súboj kontumačne. V ďalších stretnutiach dosiahli jednotlivé mužstvá v skupinách tieto výsledky:

A skupina
Studená valcovňa - Teplá valcovňa 0:3 kontumačne

Údržba - Teplá valcovňa 1:2 (0:1)
V súboji dvoch vyrovnaných celkov lepšie začali hostia, ktorí sa častejšie dostávali do pokutového územia údržbárov. Z tohto tlaku vyťažili aj vedúci gól, ktorého autorom bol Kolesár. Po zmene strán hráči z TVa v iniciatíve nepoľavili a strelecky disponovaný Kolesár najprv v 20. minúte zblízka nedal, ale o 3 minúty neskôr po Gašparovej prihrávke pohotovou strelou upravil na 0:2. Údržbári sa predsa len dočkali čestného úspechu, keď v závere zápasu Begáni z pokutového kopu upravil na konečných 1:2.

Studená valcovňa - Oceliareň 0:3 (0:2)
Domáci výkonom príjemne prekvapili, mali prevahu, ale strelecky zlyhali. Oceliari hrali taktickejšie a čakali na vhodnú príležitosť, kedy udreli. V 9. minúte to bol hosťujúci Devald, ktorý presnou strelou otvoril skóre. Na druhej strane domáci Komora iba opečiatkoval brvno brány oceliarov a vzápätí ten istý hráč po sóle v tutovej šanci loptu pred brankárom Švecom dobre netrafil. Nedáš - dostaneš, platilo v 20. min., kedy M. Bodnár strelil druhý gól oceliarov a ten istý hráč tesne pred koncom z 11-ky upravil na 0:3.

B skupina
Energetika - Hutnícka druhovýroba 3:0 (1:0)
K favoritom patrili hráči z Energetiky, ktorí to na trávniku svojou hrou aj potvrdili. Výsledkom ich dobrej kombinačnej hry bol vedúci gól, ktorý zaznamenal Sabo. V druhom polčase domáci ešte viac zvýšili svoju útočnú aktivitu, ktorú zúročili ďalšími dvoma gólmi. Najprv Duháň exportnou strelou zvýšil na 2:0 a v závere Pataky dosiahol tretí gól. Hostia vyšli strelecky naprázdno, snažili sa však ohroziť brankára energetikov iba strelami spoza šestnástky z priamych kopov.

Vedenie - Doprava 0:0
Obidve mužstvá sa zamerali na dôslednú obranu, ktorá však úspech v podobe víťazstva ani jednému tímu nepriniesla. Hralo sa vlastne medzi šestnástkami na istotu, do gólových šancí sa hráči takmer nedostali. Keď sa náhodou lopta ocitla v pokutovom území, tam pre zmenu dominovali brankári obidvoch mužstiev Ľapin a Urban.

Energetika - Doprava 1:1 (1:1)
V priemernom stretnutí sa zrodila zaslúžená remíza, hoci energetici mali v tomto súboji vyššie ambície. Na obidvoch stranách dominovali obrany a nervozity sa ako prví striasli energetici. Tí zúročili svoj tlak zásluhou T. Jesenského, ktorý presnou strelou dostal svojich do vedenia. Z neho sa však dlho netešili, pretože Šimko ešte do polčasu prekvapujúco vyrovnal. Po zmene strán sa hralo na obidvoch stranách opatrne a skóre sa už nemenilo.

Vedenie - Hutnícka druhovýroba 1:1 (0:1)
Hráči oboch celkov začali opatrne, ale boli to hostia, ktorí sa zásluhou Mačaja dostali do vedenia. Ten z priameho kopu strelou vedľa múru poslal loptu k pravej žrdi do siete. Domáci potom neúnavne útočili, ale cez dobre organizovanú obranu sa do gólovej šance nedostali. Keď sa už zdalo, že hráči z Vedenia vyjdu naprázdno, v pokutovom území bol faulovaný Lörinc a N. Szabó z 11-ky vyrovnal. Vzápätí sa Lörinc chytal za hlavu, pretože z piatich metrov netrafil prázdnu bránu...

C skupina
Vysoké pece - Zušľachťovne 0:1 (0:1)
Zápas dvoch vyrovnaných tímov mal iskru. Hralo sa v rýchlom tempe s množstvom gólových šancí. ale iba jednu z nich sa hosťom podarilo využiť. V 18. minúte sa dostali do vedenia, keď brankár domácich najprv loptu vytlačil na brvno a odrazenú loptu Skyba pohotovo usmernil do siete. V druhom polčase sa vysokopeciari veľmi snažili o vyrovnanie. Najbližšie k tomu boli až tesne pred koncom, kedy po rohovom kope Knap hlavou mieril k žrdi, ale brankár Mikloš jeho strelu vyrazil.

Vysoké pece - Koksovňa 2:0 (1:0)
Vlaňajší majster z Vysokých pecí už v tomto súboji neponechal nič na náhodu. Od začiatku si jeho hráči vynútili veľkú prevahu a už v 3. minúte Gecík prekvapil obranu súpera a otvoril skóre. Hostia po góle otvorili obranu a snažili sa vyrovnať. Iba vďaka streleckej nepresnosti ich hráčov sa skóre nemenilo. Až po zmene strán vysokopeciari opäť zvýšili útočnú aktivitu. Po skvelej kombinácii sa k lopte dostal J. Bodnár a druhým gólom zabezpečil svojmu mužstvu zaslúžené víťazstvo.

Koksovňa - Zušľachťovne 0:1 (0:0)
Domáci koksári boli favorizovanému tímu hostí viac než vyrovnaným súperom. Takticky hrali dobre v defenzíve a každú možnosť využívali na rýchle protiútoky. Ani hostia nelenili v útočnej aktivite a tak brankár Vendrák sa dva razy vyznamenal po strelách Vasilíka a Martinika. Rozhodujúci gól sa zrodil až v II. polčase, keď v pokutovom území domácich sa najlepšie zorientoval Beregsasi a otvoril skóre. Hostia mohli svoje vedenie aj zvýšiť, ale Senko zblízka mieril len do brvna.

Konečná tabuĽka C skupiny

1. Zušľachťovne 2 2 0 0 2:0 6 b.
2. Vysoké pece 2 1 0 1 2:1 3 b.
3. Koksovňa 2 0 0 2 0:3 0 b.


Do štvrťfinále postupujú prvé dva tímy z tejto skupiny. Najbližšie zápasy v A a B skupine skupine sa hrajú vo štvrtok 18. mája, kedy sa stretnú: o 15.30 h. Teplá valcovňa - Oceliarne, o 16.15 h. Doprava - Hutnícka druhovýroba a o 18.00 h. Vedenie - Energetika. V piatok sa stretnutím Údržba - Studená valcovňa skončia súboje v skupinách. V pondelok 22. mája sa vo štvrťfinále o 16.00 h. stretnú A1 - B3 a 17.15 h. A3 - B1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...