Vyhľadávanie:

Deti očaril bohatý program

Deti očaril bohatý program

Počas Mikulášskeho večera slávnostne otvorili vianočné stánky

Vôňa medoviny, vareného vína či typických zabíjačkových dobrôt lákala včera okoloidúcich na Hlavnej ulici už od skorého dopoludnia. Do slávnostného otvorenia vianočných stánkov chýbalo ešte niekoľko hodín, no mnoho Košičanov prišlo na pešiu zónu centra mesta v predstihu, aby okoštovali ponúkané špeciality, prípadne nakúpili rôzne darčeky. S pribúdajúcim časom sa však pod pódiom pri súsoší Immaculata začalo zhromažďovať viac a viac detí, pretože pondelkový večer patril najmä im.

"Krásny Mikulášsky podvečer všetkým Košičanom a ľuďom s otvoreným srdcom," úderom sedemnástej hodiny slávnostne otvoril Košické rozprávkové Vianoce 2011 moderátor akcie Richard Herrgott. To sa už pod pódiom tlačili stovky ratolestí s rodičmi, ktorí si prišli pozrieť pripravený program a tradičné rozsvietenie vianočného stromčeka. Mali sa na čo tešiť. Hlavní organizátori Mesto Košice spolu s U. S. Steel Košice aj tentoraz pripravili mnoho lákadiel pre malých i veľkých. Simona Fecková, Silvayovci, ARATRON ASPIS alebo Kristína, to bola len časť účinkujúcich, ktorí pritiahli na Hlavnú ulicu množstvo ľudí.

Program odštartovalo dievčenské zoskupenie DS Studio, ktoré predviedlo tanečnú choreografiu na rockovú verziu známej vianočnej koledy Rolničky, rolničky. Onedlho sa zrak všetkých detí upriamil na postavičky Mikuláša a čerta, ktorí sa im prihovorili v žiare reflektorov z balkóna Kníhkupectva Panta Rhei. Po vzájomnej prekáračke sa napokon zhodli, že všetky dievčatá a chlapci celý rok počúvali, za čo si zaslúžia darčeky. Po čertovi s Mikulášom privítal moderátor primátora mesta Richarda Rašiho a prezidenta U. S. Steel Košice Davida J. Rintoula. Košičanom odovzdali z pódia pozdravy a požehnali vianočné sviatky. "Šťastie, radosť, zdravie a predovšetkým prosperitu v nadchádzajúcom roku každému z vás," zaželal všetkým prítomným prvý muž železiarní D. J. Rintoul. Obaja hostia mali ešte jednu milú povinnosť. Pomocou kúzelnej paličky a čarovnej formulky "Bubla, bubla, farba, gum," ktorú vyslovili spoločne so stovkami detí, rozsvietili vianočný stromček. Tradičná dvadsať metrov vysoká jedlička tak od predvčera osvetľuje Hlavnú ulicu a dokresľuje slávnostnú atmosféru.

Vzácnych hostí vystriedala na pódiu víťazka výtvarnej súťaže Gabriela Koránová. Desaťročná sympatická slečna vyhrala výtvarnú súťaž, ktorú každoročne vyhlasuje útvar Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy U. S. Steel Košice. Jej obrázok na tému Mikuláš s historickou dominantou mesta sa stal aj ústredným motívom tohtoročného otvorenia Vianoc. Gratuláciu s diplomom jej odovzdala viceprezidentka U. S. Steel Košice pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková.

Okrem hudobných a tanečných čísel dostali priestor aj súťaže pre deti. Za sladkú odmenu tímy chlapcov a dievčat pretekali v stavaní snehuliaka zo škatúľ, v čo najkratšom čase ozdobovali vianočný stromček farebnými balónmi, viazali najdlhšiu vianočnú reťaz či kŕmili snehuliaka snehovými guľami.

Pozornosť pútal nielen kultúrny program, ale aj vianočný stánok mesta Košice. Málokto si totiž nechal ujsť príležitosť, aby neokúsil charitatívny primátorský punč priamo z rúk R. Rašiho alebo D. J. Rintoula. Obaja hlavní aktéri sa svojej úlohy zhostili na výbornú. Bez problémov obslúžili stovky Košičanov.

Veľkému záujmu zo strany návštevníkov sa tešil charitatívny stánok U. S. Steel Košice. Tak ako po minulé roky, prilákal množstvo ľudí, ktorí sú ochotní prispieť tým, ktorí pomoc skutočne potrebujú. Nechýbali medzi nimi ani primátor mesta, prezident U. S. Steel Košice, ale aj mnohí ďalší oceliari. Každý večer, až do 22. decembra 2011, bude v stánku prezentovať svoje aktivity partnerské neziskové subjekty, s ktorými naša firma spolupracuje a ktoré môžu podporiť obyvatelia a návštevníci Košíc. Vďaka šľachetnost ľudí sa v pondelok podarilo vyzbierať pre Detskú fakultnú nemocnicu Košice bezmála 630 eur.

Na hutníkov v stánku čaká pozdrav od prezidenta a sladké prekvapenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...