Vyhľadávanie:

Deti z domovov si zabehli Family Run

Deti z domovov si zabehli Family Run

V sobotu, pred hlavnými disciplínami 100. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, sa na štart  U. S. Steel Family Run postavili aj deti z Detského domova sv. Klementa Hofbauera z Podolínca a Centra pre deti a rodiny Uralská Košice.  Z Podolínca pricestovalo 11 detí, z Uralskej bežalo 6 detí, spolu   s vychovávateľmi.  Viacerí sa na štart mini maratónu postavili aj v predchádzajúcich ročníkoch, dobehli v čase do 30 minút a ich cieľom bolo výrazne sa zlepšiť.

Na zabehnutie trate dlhej 4,2 km sa pripravovali zodpovedne. Deti z Uralskej trénovali hlavne cez víkendy, behali okolo jazera, zakaždým približne 6 kilometrov.  Nič nepodcenili ani Podolínčania, ktorí v ten istý deň stihli ešte dopoludnia odohrať dokonca aj futbalový zápas.

Medzi viac ako 3 500 bežcami sa deti určite nestratili. Aj keď trocha popŕchalo a miestami sa dosť šmýkalo, viacerí dosiahli výrazné zlepšenie oproti minulosti.

Najlepší výkon podal Kristián Oračko, ktorý dobehol na 15.mieste s časom 16:06.  „Bolo to super, bežalo sa dobre, som veľmi rád,“ povedal nám Kristián (na snímke vpravo).   Jeho kamarát Milan Slavkovský dobehol do cieľa s časom 18:31. „Mohlo to byť aj lepšie, ale som spokojný,“ zhodnotil svoj výkon Milan.  Najmladšia účastníčka skupinky detí 8 – ročná Melánia Holubová, vedľa ktorej celý čas bežal vychovávateľ Edo Ferencko, dobehla tak isto v skvelom čase 23:25. (titulná snímka).

Deti si výnimočné popoludnie skutočne užili. 100. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach im budú navždy pripomínať medaily, ktoré dostali.

My sme ich za dobrý výkon odmenili aj dobrou a chutnou večerou, na ktorú sme ich po skončení podujatia pozvali.

Tím bežcov z Uralskej.

 

Tím bežcov z Podolínca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...