Vyhľadávanie:

Deti z rodín našich kolegov si včera otvárali darčeky

Deti z rodín našich kolegov si včera otvárali darčeky

Včera sa uskutočnilo veľmi milé stretnutie. Zišli sme sa s jedenástimi rodinami našich kolegov, ktoré sú zaradené do projektu Sme s vami v pravý čas.

Deti tak mali vďaka železiarom, ktorí si zobrali kartičky z virtuálneho stromčeka prianí a kúpili darčeky podľa ich želaní,  o jedny Vianoce viac.

Stretnutia sa zúčastnil viceprezident Miroslav Kiraľvarga s manželkou MáriouMarcel Novosad s manželkou Vierou. Mária a Viera s veľkou radosťou dávali deťom do rúk darčeky, z ktorých viaceré aj sami kúpili.

To bolo radosti! Splnené boli všetky detské želania.

   

Lukáš Vaník si pod stromček prial kolobežku. „Už sa veľmi teším, kedy ju budem môcť vyskúšať,“ povedal a trocha zneistel až keď zistil, že teraz to veru nepôjde a na prvú jazdu si bude musieť počkať, minimálne, kým zíde sneh.

 

   

Aj deti Beaty Múdrej mali z darčekov veľkú radosť. Chlapci dostali klávesnicu a špeciálnu podložku pod myš, najmladšia Beáta sa už nevedela dočkať, kedy začne stavať Dumbledorovu pracovňu z lega z kolekcie Harry Potter. „Ďakujeme za krásne darčeky,“ povedala Beáta Múdra a zároveň dodala, že na najbližšie stretnutie nám ako poďakovanie prinesie obrovskú tortu, ktorú sama upečie. Už sa veľmi tešíme.

 

   

David Gergely sa potešil prešívanej bunde, ktorú mu odovzdala Mária Kiraľvargová.

   

Malej Lianke Benešovej vybrali hračku rodičia – je to hudobná chobotnica, ktorá jej pomôže v ďalšom rozvoji. „Chcel by som sa veľmi poďakovať firme za tento projekt. Peniaze, ktoré sme dostali, nám veľmi pomôžu absolvovať s Liankou potrebnú rehabilitáciu. A ďakujem tiež všetkým kolegom, ktorí aj v tomto ťažkom čase mysleli na iných a kúpili krásne darčeky v podstate cudzím deťom,“ poďakoval sa Zdeno Beneš.

   

Deti Imricha Szilágyiho dostali od darcov zo železiarní záťažovú prikrývku pre Samka Kláru zase potešili led svetielka na wifi pripojenie, ktorými si plánuje vyzdobiť izbu.

   

Chlapci TeodorTimon Vagašovci nevedeli, z čoho sa majú skôr tešiť. Či z autodráhy, ktorú dostali obaja, alebo z postavičiek Batmana a Supermana. Autodráhy im mama rozkladať pochopiteľne nedovolila, na to bude čas až doma, ale postavičky sa dali rozbaliť hneď.

   

Patrik Hajduček sa veľmi potešil „zbrani“ nerf, pretože ani v jeho rodine, ani v triede takú ešte nikto nemá. Sestra Saskia bola veľmi spokojná s bezdrôtovými slúchadlami.

   

Rovnako, ako aj Joel Havrila. Jeho súrodenci DanielJana dostali lego. Rozhodli sa, že nepočkajú, kým prídu domov a pustili sa do stavania hneď.

   

Kleinovci prišli na stretnutie s troma deťmi. Najstaršia dcéra Natália dostane svoj darček – smart hodinky - neskôr.

   

Radosť zavládla aj v rodine Balogovcov. Vytúžené darčeky – pennyboard  a hokejové rukavice odovzdala Alžbete a Jakubovi Viera Novosadová.

   

Aj Liana Molnárová si vyskúša svoj darček – kolieskové korčule, asi až na jar. Zato Ivana si svoju gitaru rozbalila hneď. Hrá na klavír a hrať na gitare sa ešte len učí. Ale prisľúbila nám, že keď zorganizujeme výlet, alebo „opekačku“, gitaru si so sebou určite vezme a postará sa o hudobný program.

O projekte

Projekt Sme s Vami v pravý čas funguje od roku 2013.

Doteraz v ňom bolo zaradených vyše 100 rodín, viaceré po dobu dvoch rokov, alebo opakovane. Pomohli sme im jednorazovým finančným príspevkom a zúčastňovali sa mnohých našich podujatí,  na ktorých pookriali, spoznali sa a vzájomne si v mnohých prípadoch aj pomohli.

Do projektu sú zaradené rodiny, ktoré majú postihnuté deti, rodiny, ktoré majú aspoň dve deti do 18 rokov a bojujú s nepriaznivým osudom kvôli dlhodobému ochoreniu nášho zamestnanca a rodiny, ktoré stratili živiteľa, manžela a otca – nášho kolegu, zamestnanca firmy.

Foto: Ján Kisucký

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...