Vyhľadávanie:

Čo sa vyrába v železiarňach? Darčeky!

Čo sa vyrába v železiarňach? Darčeky!

V sobotu sme vďaka všetkým kolegom, ktorí sa zapojili do projektu Stromček prianí a kúpili vianočný darček pre deti, priniesli veľkú radosť a nadšenie do dvoch detských domovov. Prvou zastávkou bol Detský domov sv. Klementa Hofbauera v Podolínci. Netrpezlivo nás tam čakalo takmer 50 detí.

 

  

Rozdávaniu darčekov predchádzal krásny vianočný program plný pesničiek a vinšov, ktorý si deti pripravili špeciálne na túto príležitosť.

Samotné odovzdávanie darčekov začal Ján Bača otázkou: „Deti, viete, čo sa vyrába v železiarňach?“ Po dvoch – troch sekundách ticha sa zrazu ozvalo: „Darčeky!“

Nesmiete sa našim deťom čudovať, že reagujú takto“ smial sa riaditeľ Štefan Straka a dodal: „Pomáhate nám od roku 2006 a naše deti si s vašou spoločnosťou spájajú všetko dobré a krásne. Sú to vianočné darčeky, ale aj desiatky nádherných podujatí, na ktoré ste nás pozývali, alebo ktoré ste organizovali iba pre nás – športové dni, výlety, naša každoročná účasť na MMM, Košických Benátkach... Ďakujem za všetko v mene našich detí,  vďaka vám majú krásne zážitky.“

  

Darčeky deťom odovzdávala manželka viceprezidenta Marcela Novosada, Vierka Novosadová.

  

Pomáhal jej pritom náš kolega z pozinkovne Vladimír Adamčo, ktorý niekoľko darčekov kúpil a hlavne nám dva dni, v rámci svojho voľna, pomáhal s ich balením.

Deti z Podolínca sa venujú rôznym športovým aktivitám, preto medzi darčekmi prevažovali kopačky, korčule, lopty, hokejky, kolobežky...

Ich radosť si pozrite v galérii:
 

 

Popoludní sme navštívili Centrum pre deti a rodiny Košice Uralská.

  

Aj tam sa stretnutie začalo pestrým programom, v ktorom sa striedali hudobné a spevácke vystúpenia s recitáciou.

  

Keď prišiel rad na darčeky, napätie bolo veľké. Každé dieťa svoj vytúžený darček dostalo. Aj tu prevládali športové darčeky – kolieskové korčule, kolobežky, teplákové súpravy, ale deti si priali a dostali aj školské tašky, smart hodinky, bábiky alebo hračky.

„Ďakujeme za vašu pozornosť a pomoc. Ďakujeme zamestnancom za darčeky.  Nielen že potešili deti, ale im aj takýmto spôsobom ukázali, že je normálne a krásne dávať si darčeky, obdarúvať sa navzájom,“ povedala riaditeľka Jana Funderáková.

Ako sa z darčekov tešili deti na Uralskej si môžete pozrieť v galérii:

Foto: Ján Kisucký

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...